Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Λέει αλήθεια ο Παστόρ; H άποψη του Μαλντονάντο διαφέρει


Ο 28χρονος οδηγός από τη Βενεζουέλα δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στη σύγκρουσή του με το ντι Ρέστα που οδήγησε το Σκωτσέζο σε εγκατάλειψη ενώ και για τον ίδιο επέσυρε ποινή "Stop and Go".


Βρισκόμασταν 4 γύρους μετά το μέσο του αγώνα και συγκεκριμένα στον 26ο γύρο όταν οι Sauber του Γκουτιέρεζ, η Williams του Μαλντονάντο και οι Force India των Σούτιλ και ντι Ρέστα, έφτασαν όλες μαζί στο σικέιν "Bus Stop". 

Στο συγκεκριμένο σημείο οι πιλότοι καλούνται να φρενάρουν από τα 320km/h στα 90km/h και να στρίψουν ώστε να βγουν στην ευθεία εκκίνησης - τερματισμού.

Ο Μαλντονάντο στην προσπάθειά του να περάσει το Γκουτιέρεζ, χάνει τα φρένα, ο Σούτιλ βρίσκει ευκαιρία τον περνάει, ακουμπάνε και εν συνεχεία η Williams σηκώνει στον αέρα τη Force India που ακολουθεί με τον ντι Ρέστα να μην μπορεί να κάνει τίποτα.

ΟΙ αγωνοδίκες αφού εξέτασαν από βίντεο όλες τις κάμερες που είχαν καταγράψει το συμβάν απεφάνθησαν πως για τη σύγκρουση ήταν υπαίτιος ο Μαλντονάντο στον οποίο και επέβαλλαν ποινή.


Μετά τη λήξη του αγώνα ο 28χρονος μιλώντας σχετικά έδωσε μια τελείως διαφορετική διάσταση: " Με χτύπησε ο Σούτιλ καθώς προσπαθούσα να ξαναμπώ στη γραμμή μου, μπήκε μπροστά μου, επιθετικά και χτύπησε την εμπρός πτέρυγα. Το μονοθέσιο αναπήδησε έχασα τον έλεγχο και το τιμόνι. Η σύγκρουση ήταν δυνατή. Μέρος της πτέρυγας σφήνωσε κάτω από το μονοθέσιο και έχασα την πρόσφυση μπροστά. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να αποφύγω το ντι Ρέστα. Το συμβάν το προκάλεσε ο Σούτιλ αλλά την ποινή την πήρα εγώ".

Από την πλευρά του ο ντι Ρέστα είπε πως αποκόμισε την εντύπωση ότι ο Μαλντονάντο επιχείρησε να μπει στα πιτ αλλά επιφυλάχθηκε μέχρι να δει αναλυτικά όλα τα ριπλέι.

Μιλώντας για λογαριασμό της Williams ο αρχιμηχανικός Τσάβι Πουγιόλαρ πρόσθεσε: "Ο Παστόρ ήταν άτυχος γιατί δεν δούλευε η ενδοεπικοινωνία. Βλέπαμε ότι θα γίνει μπέρδεμα αλλά δεν μπορούσαμε να του μιλήσουμε".

Τελικά ο Μαλντονάντο τερμάτισε εκτός βαθμών ενώ ο Σούτιλ πήρε τους 2 βαθμούς της 9ης θέσης.

protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...