Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

GP Βελγίου: Ταχύτεροι Αλόνσο, Φέτελ στα ελεύθερα!


Το Σπα υποδέχτηκε τους πιλότους με άστατο καιρό, βροχή και κρύο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 24 βαθμούς στον αέρα και τους 33 στο οδόστρωμα με τον αέρα να φτάνει σε ταχύτητα μέχρι και τα 6 μέτρα το δευτερόλεπτο (4 μποφόρ).

Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (FP1) κυριάρχησαν οι μεικτές συνθήκες. Το πρώτο ημίωρο κύλησε με το μεγαλύτερο μέρος της πίστας να είναι βρεγμένο ενώ υπήρχαν και στεγνά τμήματα στο 2ο sector.

Οι περισσότεροι πιλότοι έπαιξαν το παιχνίδι της υπομονής περιμένοντας τις συνθήκες να βελτιωθούν και γι’ αυτό οι χρόνοι δεν έχουν ιδιαίτερη αξία. Ο Αλόνσο ήταν ταχύτερος όλων όταν χρησιμοποιήθηκαν στεγνά ελαστικά, ο Ισπανός πέτυχε την επίδοσή του με τη σκληρή γόμα.

Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (FP2) φάνηκε ολοκάθαρα η ταχύτητα των Red Bull. Ο Φέτελ που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο υπερείχε σημαντικά σε τελική ταχύτητα των υπολοίπων πιλότων ενώ ο Γουέμπερ συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους. Οι δυο τους βρέθηκαν στις δυο πρώτες θέσεις της κατάταξης παρότι η προσπάθεια του Φέτελ διεκόπη απότομα 15 λεπτά πριν το φινάλε λόγω κλαταρίσματος ελαστικού. Ο Γερμανός επιστρέφοντας στα πιτ με το πίσω δεξιά ελαστικό χωρίς σχεδόν καθόλου αέρα, πλήγωσε το πάτωμα της RB9 με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί νωρίτερα η προσπάθειά του.


Το ίδιο συνέβη και με τον Ολλανδό Κιέντο φαν ντερ Γκαρντ που έχασε τον έλεγχο της Caterham στη στροφή 15 και χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά καταστρέφοντας το μονοθέσιό του.
Συνολικά οι περισσότεροι γύροι των οδηγών αναλώθηκαν στις δοκιμές ελαστικών με την Pirelli να έχει φέρει στη συγκεκριμένη πίστα τις δυο πιο σκληρές γόμες τη σκληρή και τη μέση. Επιπλέον όλες οι κορυφαίες ομάδες έχουν παρουσιάσει αναβάθμιση στο αεροδυναμικό πακέτο.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες γι’ αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδος.


Πρώτη περίοδος

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...