Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Renault θέλει τετ α τετ με Ραϊκόνεν

Formula 1 Grand Prix, Turkey, Sunday RaceImage by varlen via FlickrΤο αφεντικό της Renault, Ερίκ Μπουλιέ, θέλει να συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κίμι Ραϊκόνεν για να μπορέσει να καταλάβει καλύτερα πόσο ενδιαφέρεται ο Φινλανδός να επιστρέψει στη Formula 1. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκαλυφθεί προσέγγιση του Ραϊκόνεν στη γαλλική κατασκευάστρια και στο στρατόπεδο της ομάδας γίνονται συνεχείς εκτιμήσεις της κατάστασης.

Βέβαια, δεν είναι μυστικό ότι στη Renault περιμένουν τη βελτίωση του Βιτάλι Πετρόφ για να ανακοινώσουν την παραμονή του (και μαζί και των χορηγών εκ Ρωσίας), ωστόσο, τα συν και τα πλην μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τον Ραϊκόνεν εξετάζονται ολοένα και πιο σοβαρά.

Αλλά πριν προχωρήσει σε σοβαρές συζητήσεις με τον πρώην οδηγό της Ferrari και τον μάνατζέρ του, ο Μπουλιέ είπε ότι θέλει να ξέρει σίγουρα ότι ο Φινλανδός έχει μεγάλο κίνητρο επιστροφής στη Formula 1. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει τετ α τετ των δύο ανδρών, έτσι ώστε να μπορέσει ο ισχυρός άνδρας της Renault να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, αν η επιθυμία επιστροφής του είναι αυθεντική.

«Σίγουρα πλησιάζει η ώρα που θα πάρουμε την απόφαση. Αλλά θέλουμε να σκεφτούμε όλες τις επιλογές. Αποφάσισα να πω σε κάποιους οδηγούς ότι δεν θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μαζί τους, οπότε ξέρουμε, περιμένουμε και βλέπουμε, αλλά ο Κίμι παραμένει στα σενάριά μας. Θέλω να συναντηθώ μαζί του πρώτα πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Θέλω να καταλάβω περισσότερα για την επιθυμία του να επιστρέψει», σχολίασε ο Μπουλιέ.

Για τον Πετρόφ και το αν η απόφαση παραμονή του ή όχι θα βασιστεί περισσότερο σε οικονομικά κριτήρια, ο Γάλλος σχολίασε: «Σίγουρα δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι μόνο η κατανόηση από μέρους του να ταιριάξει στη Formula 1 και για μας να του δώσουμε όση υποστήριξη χρειάζεται για να διασφαλίσουμε, ας πούμε, ότι μπορεί να γίνει ένας αξιοπρεπής δεύτερος οδηγός και να παίρνει βαθμούς του χρόνου».

Και κατέληξε: «Αν ο Κούμπιτσα παλεύει τώρα για την πέμπτη θέση και ο Πετρόφ μπορεί να τερματίσει έβδομος, ή όγδοος, τότε είναι εντάξει. Αυτό περιμένουμε από έναν νέο οδηγό. Και σημαίνει ότι η καμπύλη μάθησή του βελτιώνεται. Αν είναι ήδη στο όριο, τότε είναι ένα άλλο θέμα».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...