Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Red Bull ο εκνευρισμένος και ο δικαιωμένος

Σε ρόλο… κομπάρσου πέρασε η Red Bull στο ιταλικό Grand Prix, αφού εμφανώς η πίστα της Μόντσα δεν ταιριάζει στις RB6. Παρόλα αυτά, το σακούλι γέμισε με 20 βαθμούς που της επέτρεψαν να διατηρήσει τα ηνία στους κατασκευαστές, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο πιλότοι της βρίσκονται μέσα στη μάχη του τίτλου. Βέβαια, αυτό θα φανεί κατά πόσο είναι καλό για την ομάδα μπαίνοντας στην τελική πεντάδα αγώνων, αφού μέχρι τώρα δεν έχει επιδείξει και την καλύτερη διαχείριση σε καταστάσεις που «καίνε».
Σε καλύτερη θέση φυσικά είναι ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος αν και τερμάτισε έκτος, ανέκτησε τα ηνία στη βαθμολογία ωφελούμενος από την εγκατάλειψη του Λιούις Χάμιλτον. Ο Αυστραλός έχει τώρα 187 πόντους έναντι 182 του Βρετανού. Και ο Σεμπάστιαν Φέτελ όμως με την τέταρτη θέση που κατέκτησε, κατάφερε να βρεθεί σε τροχιά διεκδίκησης, έχοντας 163 βαθμούς και μπροστά του τους Μπάτον με 165 και Αλόνσο με 166.
Για τον Γουέμπερ τα πράγματα δεν κύλησαν ακριβώς ομαλά, αφού κάτι η κακή εκκίνηση που είχε και τον έριξε ένατο στον πρώτο γύρο και κάτι το… μπλέξιμο με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ για αρκετά μεγάλο κομμάτι του αγώνα, όπου ο Γερμανός έκοβε δρόμο από τα σικέιν μένοντας μπροστά του χωρίς να δεχθεί επίπληξη, ή ποινή από τους αγωνοδίκες, ήταν αρκετά για να… βγάλουν από τα ρούχα του τον Αυστραλό.
«Σαν ομάδα ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων σήμερα. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά καταφέραμε μόνο να πάρουμε μερικούς. Είναι απογοητευτικό, αλλά τουλάχιστον κάτι πήραμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουέμπερ, ο οποίος ήταν αρκετά εκνευρισμένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει κάτι περισσότερο και να εκμεταλλευτεί την εγκατάλειψη του Χάμιλτον.
Για τη μάχη του με τον Χούλκενμπεργκ, ο οδηγός της Red Bull είπε: «Προφανώς έχασα πολύ χρόνο πίσω του. Κάθε δεύτερο γύρο πέρναγε μέσα από το σικέιν, οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν πολύ σκληρά… τον άφησαν ήσυχο και ήταν ενδιαφέρον. Αυτός ήταν ο αγώνας μου. Ακόμη πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε όσες ευκαιρίες έχουμε, οπότε δεν ήταν και η καλύτερη μέρα».
Φέτελ: «Βασιλιάς, ή ηλίθιος» «Λαγό απ’ το καπέλο» έβγαλε η Red Bull στην περίπτωση του Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό, ο οποίος εκκίνησε έκτος, να κάνει το πιτ στοπ του στον προτελευταίο γύρο του αγώνα και να επιβραβεύεται με την πολύτιμη τέταρτη θέση που τον επανέφερε στη μάχη του τίτλου.
«Η στρατηγική μας ήταν ρίσκο σήμερα, αν δουλέψει είσαι βασιλιάς και αν όχι ηλίθιος. Ευτυχώς δούλεψε και η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά», σχολίασε με έμφαση ο Φέτελ και πρόσθεσε: «Έκανα κακή εκκίνηση και έχασα πολύ έδαφος. Ήταν δύσκολο να ανέβω μετά γιατί δεν είχαμε την έξτρα ταχύτητα στις ευθείες, οπότε έπρεπε να παλέψουμε στις στροφές όσο καλύτερα μπορούσαμε».
Για να συνεχίσει: «Περίπου στον 20ο γύρο κάτι συνέβη στο μονοθέσιο, δεν ξέρω τι ήταν, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε μόνο του. Στο μεταξύ, έχασα επαφή με το προπορευόμενο γκρουπ και έπρεπε να δώσω σκληρή μάχη. Τα μονοθέσια μπροστά μπήκαν για το πιτ στοπ τους κι έμεινα έξω προσπαθώντας να τα περάσω. Παρακολουθούσαμε τους χρόνους και στο τέλος πέτυχε. Οπότε πετύχαμε το μάξιμουμ σήμερα που ήταν η 4η θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...