Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

McLaren - «φοβού τον Αλόνσο»

Μπορεί ο Μαρκ Γουέμπερ να προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ωστόσο, στη McLaren θεωρούν τον Φερνάντο Αλόνσο ως βασικό αντίπαλο για τον τίτλο. Και αυτό, όχι μόνο επειδή η Ferrari στους τελευταίους αγώνες δείχνει συνεχώς ανοδική πορεία με αποκορύφωμα τη νίκη του Ισπανού στη Μόντσα, αλλά κι επειδή ο Αλόνσο δεν έχει εσωτερικό ανταγωνισμό (μιας και ο Μάσα δεν έχει πλέον ελπίδες), εν αντιθέσει τόσο με τους ίδιους, όσο και με τη Red Bull, που έχουν και τους δύο οδηγούς τους στη μάχη.
«Ο Φερνάντο φαίνεται να είναι η κύρια απειλή, γιατί η Ferrari έχει πραγματικά ανεβάσει το επίπεδό της. Υποθέτω ότι είναι οι κύριοι αντίπαλοί μας τη δεδομένη στιγμή», σχολίασε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τον Γουέμπερ και 16 μπροστά από τον Αλόνσο, ενώ έδωσε τον τίτλο του φαβορί για τον αγώνα της Σιγκαπούρης στον πιλότο της Ferrari: «Υποθέτω ότι το φαβορί είναι αυτός που κέρδισε τον προηγούμενο αγώνα, οπότε ο Φερνάντο, δε με πειράζει καθόλου».
Τόσο ο Χάμιλτον, όσο και ο Τζένσον Μπάτον αναγνωρίζουν ότι ο Αλόνσο αποτελεί μεγάλη απειλή, αφού με τις τελευταίες εμφανίσεις του έκανε τη μεγάλη επιστροφή στη διεκδίκηση του τίτλου. Και αν ρίξουμε μια ματιά στη συλλογή πόντων των διεκδικητών στους τέσσερις τελευταίους αγώνες, παρατηρούμε ότι ο Ισπανός είναι με διαφορά πρώτος έχοντας 68, έναντι 59 του Γουέμπερ, 42 του Φέτελ, 37 του Χάμιλτον και 32 του Μπάτον.
«Απλά δείχνει πόσο σημαντικό είναι να τερματίζεις και να παίρνεις βαθμούς, αλλά επίσης να είσαι και στις πρώτες θέσεις και να διεκδικείς. Η Ferrari είναι πιο ανταγωνιστική τώρα και έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον στους τελευταίους αγώνες. Είχαν ένα αεροδυναμικό πακέτο που ταίριαζε στη Μόντσα και έδειξαν το ρυθμό τους και θα δούμε τι θα κάνουν κι εδώ», ανέφερε ο Μπάτον.
Και συνέχισε αναφερόμενος στην απουσία εσωτερικού ανταγωνισμού που έχει ο Αλόνσο συγκριτικά με τους υπόλοιπους διεκδικητές: «Αυτός είναι ένας σημαντικός αγώνας για να καταλάβουμε που βρίσκεται η Ferrari και που βρισκόμαστε εμείς σε σχέση με τη Red Bull. Προφανώς αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση για τον Φερνάντο. Βοηθά το να ξέρεις ότι ο team mate σου θα σε στηρίξει, αν έτσι είναι και δεν λέω ότι είναι. Ο Φελίπε μπορεί να πάρει βαθμούς από μας, αλλά αν το μονοθέσιό μας είναι γρήγορο και κερδίζουμε, μπορεί να παίρνει βαθμούς και από τη Red Bull που θα είναι καλό για μας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...