Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

McLaren Χάμιλτον: «είναι γελοίο»

Ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε το φόβο του ότι θα γίνει ένα άσχημο ατύχημα στον κυριακάτικο αγώνα στη Marina Bay, χαρακτηρίζοντας τα σικέιν του circuit «γελοία». Αρκετές μετατροπές έγιναν από τους διοργανωτές στα κερμπ, στις στροφές και στο οδόστρωμα για να αυξηθεί το επίπεδο πρόσφυσης και ασφαλείας, αλλά σύμφωνα με τον Βρετανό της McLaren τα πράγματα έγιναν χειρότερα.
«Νομίζω ότι έκαναν την πίστα χειρότερη. Το σικέιν είναι πιθανότατα η χειρότερη στροφή που έχω οδηγήσει ποτέ στη Formula 1. Εννοώ… είναι απλά γελοίο. Πέρυσι ήταν ήδη μικρό, αλλά φέτος είναι πιο επικίνδυνο. Είδαμε ήδη ένα μονοθέσιο, νομίζω τον Σούτιλ, να βγαίνει εκτός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάμιλτον.
Και η σχετική φωτό για του λόγου το αληθές... Και συνέχισε: «Πλησιάζεις σε εκείνη τη στροφή με πολλά χιλιόμετρα και πρέπει να φρενάρεις. Αν κάτι πάει στραβά, ή κάποιου τα φρένα δεν λειτουργήσουν και χτυπήσει αυτά τα κερμπ, θα δούμε ένα άσχημο ατύχημα».
Όσο για τη σημερινή του απόδοση που τον έφερε πέμπτο, ο Χάμιλτον είπε: «Είμαστε σχετικά κοντά με τις Red Bull. Δεν είναι τόσο μπροστά. Είμαστε ανταγωνιστικοί και νομίζω ότι έχουμε κι άλλο χρόνο να βρούμε, οπότε θα πιέσουμε πολύ».
Η κύρια ανησυχία του Τζένσον Μπάτον από την άλλη, ήταν η στροφή 5, η οποία γλίστραγε πολύ κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών: «Για μένα η στροφή 5 είναι το μεγαλύτερο θέμα. Την ξαναστρώσανε κι έχει πολύ αρνητική κύρτωση, οπότε στρίβεις και χάνεις το πίσω μέρος, νιώθοντάς το αρκετά ανεξέλεγκτο. Είναι δύσκολη στροφή, κυρίως γιατί το νερό είναι ακόμη στην άσφαλτο εκεί», σχολίασε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Ο πιλότος της McLaren, ο οποίος ήταν ο τρίτος ταχύτερος σήμερα, χαρακτήρισε το ρυθμό των αντιπάλων του… τρελό: «Το μονοθέσιο δουλεύει καλά. Δεν ξέρω που είναι ο ρυθμός μας. Προς το παρόν η Red Bull δείχνει τρελά γρήγορη, αλλά θα περιμένουμε ως αύριο να δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...