Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

GP Σιγκαπούρης (QF): Άνετα ο Χάμιλτον

Έχοντας διάρκεια στην απόδοσή του, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε με άνεση την pole position του grand prix της Σιγκαπούρης, από το οποίο δεν έλειψαν τα ατυχήματα. Ποινή πέντε θέσεων στον Πέδρο ντε λα Ρόσα.


Οι προσπάθειες των περισσότερων οδηγών στο Q1 έγιναν με τη μαλακή γόμα της Pirelli. Οι μοναδικές διαφοροποιήσεις προήλθαν από τα δύο μονοθέσια της Marussia, τα οποία "φορούσαν" τα κόκκινα P Zero. Η έκπληξη της πρώτης περιόδου ακούει στο όνομα Καμούι Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας πιλότος της Sauber έμεινε εκτός διαδικασίας όπως και οι Ζαν-Ερίκ Βερν, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σέρχιο Πέρες.

Η δεύτερη περίοδος των δοκιμαστικών σημαδεύθηκε από τα λάθη και τα ατυχήματα, αφού οι Ρομέν Γκροσζάν και Μπρούνο Σένα χτύπησαν σε τοίχο. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, έπεσε στο ίδιο σημείο που είχε πέσει στο FP, προκαλώντας ζημιές στην ανάρτηση. Από εκεί και πέρα ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον καλύτερο χρόνο, ενώ ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη Μαρίνα Μπέι (Κίμι Ραϊκόνεν) έμεινε εκτός.  Μαζί του και οι Μπρούνο Σένα, Φελίπε Μάσα, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Στο Q3 οι δύο McLaren παρατάχθηκαν με τα μαλακά ελαστικά, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ μονοθέσια με τα πολύ μαλακά. Αυτή η στρατηγική βγήκε σε καλό για τη βρετανική ομάδα, αφού ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την pole position με χρόνο 1:46.362.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που έσπασαν το φράγμα του 1:47 ήταν οι Παστόρ Μαλντονάδο (1:46.804), Ζεμπάστιαν Φέτελ (1:46.905) και Τζένσον Μπάτον (1:46.939). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Πολ ντι Ρέστα, Μαρκ Γουέμπερ και Ρομέν Γκροσζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...