Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ομάδα της Formula 1 τρέχει με Microsoft Dynamics

Η ομάδα Formula 1 της Lotus ετοιμάζεται για τους αγώνες του 2012, φουλάροντας με Microsoft Dynamics AX


Η ομάδα Formula 1 της Lotus και η Microsoft ανακοίνωσαν τριετή συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η ομάδα αξιοποιεί τη λύση Microsoft Dynamics AX, για να τελειοποιήσει την οργάνωση του συνόλου των εργασιών της, από τη διαχείριση του σχεδιασμού, της παραγωγής και των δοκιμών για τα περισσότερα από 20.000 εξαρτήματα που διαθέτει κάθε αυτοκίνητό της, μέχρι την ανάλυση σε πραγματικό χρόνο δεδομένων από την πίστα αγώνων. Η συνεργασία αυτή έχει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του επιχειρηματικού σχεδιασμού της ομάδας, η οποία αποβλέπει στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2014 της Formula 1.

Όπως αναφέρει ο Graeme Hackland, CIO της ομάδας F1 της Lotus «Θέλουμε να νικήσουμε. Επενδύουμε στους ανθρώπους και στην τεχνολογία, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε τις διαδικασίες μας. Πραγματικά πιστεύω ότι η λύση Microsoft Dynamics AX θα βοηθήσει την ομάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση του 2014».

Η λύση της Microsoft Dynamics επελέγη κατόπιν αξιολόγησης 13 διαφορετικών λύσεων ERP (enterprise resource planning). Η ομάδα της Microsoft Dynamics άμεσα εκτίμησε την πολυπλοκότητα των αγώνων Formula 1, όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει. «Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι έχουν επίγνωση για το πόση ώρα χρειάζεται κανείς για να φτάσει στην εργασία του ή πόσα λεπτά χρειάζεται για να φτάσει από το ασανσέρ στο γραφείο του» αναφέρει ο Fred Studer, general manager της Microsoft Dynamics. «Ωστόσο η Lotus F1 και οι άλλες ομάδες της Formula 1 σκέφτονται ακόμα και τα χιλιοστά του δευτερολέπτου που θα χρειαστούν πάνω στην πίστα». Η Microsoft Dynamics θα βοηθήσει την ομάδα Formula 1 της Lotus στην καταγραφή και διαχείριση όλων των δεδομένων από το σχεδιασμό μέχρι την ανάπτυξη, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και εξασφαλίζοντας το προβάδισμα στην πίστα των αγώνων.

«Έχουμε πολύ ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι συχνά βασίζονται στη διαίσθησή τους και την εμπειρία τους και όχι τόσο στην πληροφορία που έχουν διαθέσιμη» αναφέρει ο Hackland. «Η πληροφορία που χρειάζονται αφορά στην ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος, στη χρήση ενός συγκεκριμένου υλικού, στην εκτίμηση της επίπτωσης που θα έχει στον προϋπολογισμό και στο αποτέλεσμα που θα έχει αργότερα στη σεζόν. Η Microsoft Dynamics ΑΧ θα μας δώσει την πληροφορία προκειμένου να είμαστε σε θέση να φτιάχνουμε αυτοκίνητα σε λιγότερο χρόνο».

Για τον Studer η συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της ομάδας Formula 1 της Lotus αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό, καθώς οι έντονοι ρυθμοί της ομάδας, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας συνοψίζουν το όραμα της Microsoft για μια δυναμική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...