Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Video: Vettel, o Άρχοντας των Pole Positions


Για μια ακόμα φορά, ο Άρχοντας των Pole Position, Sebastian Vettel έκανε γύρο 1:13.556 και θα εκκινήσει από την πρώτη γραμμή του grid ενώ δίπλα του θα είναι ο Jenson Button με McLaren. Στη δεύτερη γραμμή της εκκίνησης θα βρίσκονται οι Webber και Alonso με Red Bull και Ferrari αντίστοιχα. Διεκόπη για αρκετή ώρα η διαδικασία στα δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του Q3, καθώς ο Sergio Perez είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στην έξοδο του τουνελ (στο ίδιο σημείο που το έχασε ο Rosberg στο FP3). Ο Μεξικανός μετά από περίπου 13 λεπτά απεγκλωβίστηκε από τη διαλυμένη Sauber και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το BBC, έχει τις αισθήσεις του και μιλάει στους γύρο του.


H διαδικασία ξεκίνησε με 23 μονοθέσια, καθώς οι μηχανικοί του Liuzzi δεν ήταν δυνατόν να προλάβουν να φτιάξουν το μονοθέσιο του Ιταλού, μετά από το ατύχημά του στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οι άνθρωποι της HRT έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια τους να ετοιμάσουν το μονοθέσιο για τον αυριανό αγώνα. Προβλήματα και με τον Karthikeyan ο οποίος δεν πήρε χρόνο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι αμφίβολο αν θα επιτραπεί στα δύο μονοθέσια της HRT να εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα. Καλύτερη τύχη είχε σίγουρα ο Rosberg, του οποίου οι μηχανικοί έκαναν πραγματικό αγώνα δρόμου και κατόρθωσαν να επιδιορθώσουν το μονοθέσιό του. Στο πρώτο κομμάτι λοιπον, ταχύτερος ήταν ο Hamilton με 1:15.207, ενώ το 107% του χρόνου (1:20.471) κάλυψαν ξανά όλοι οι οδηγοί. Στην "ουρά" του grid, εκτός των δύο που δεν αγωνίστηκαν σήμερα, θα εκκινήσουν οι

Στο Q2 ο Lewis Hamilton ήταν και πάλι ταχύτερος, με χρόνο 1:14.275 ενώ ο Sebastian Vettel ήταν αργότερος κατά 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Πιο πίσω, μάχη δόθηκε για την 10 θέση μεταξύ των δυο Williams, του Perez και του Petrov. Τελικά, ο Perez και ο Maldonado κατάφεραν να περάσουν στον τελικό. Από την 11η θέση θα εκκινήσει ο Petrov, ενώ πίσω του θα βρίσκονται οι Barrichello, Kobayashi, di Resta, Sutil, Heidfeld και Buemi. Στο Q3, προκρίθηκαν οι δυο McLaren, οι δύο Red Bull, οι δύο Ferrari, οι δύο Mercedes, ο Perez με Sauber και ο Maldonado με Williams.

H πολύ μαλακή γόμα χρησιμοποιήθηκε και στο Q3 από τους οδηγούς. O Jenson Button ήταν ο πρώτος που κατέβασε το χρονόμετρο στο 1:13.997 και φαινόταν φαβορί για την Pole Position, ωστόσο ο Sebastian Vettel είχε αντίθετη άποψη. Ο Γερμανός κάνοντας ένα χρόνο 1:13.556, έσπασε για άλλη μια φορά τα χρονόμετρα, κατακτώντας την πολυπόθητη πρώτη θέση, που συνήθως δίνει την νίκη στο Monaco. Δίπλα του θα είναι ο Jenson Button ενώ πίσω τους θα βρίσκονται Webber και Alonso. Από την 5η θέση θα εκκινήσει ο Schumacher έχοντας δίπλα του τον πρώην team mate του, Felipe Massa. Ο Rosberg θα εκκινήσει 7ος και ο Hamilton 8ος. Στην 9η θέση του grid θα βρίσκεται αύριο ο Maldonado ενώ αν ο Perez είναι καλά, θα ξεκινήσει 10ος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :
http://www.f1poleposition.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...