Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Trail Ride στο Πήλιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου αγώνας Trail Ride στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Trail Ride-Rally Raid 2011 .

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Off Road Team σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς».

Οι περίπου 60 διαγωνιζόμενοι και οι εκατοντάδες θεατές απήλαυσαν τις σκληρές αλλά και πανέμορφες ειδικές διαδρομές που βασίστηκαν στο δίπτυχο που χαρακτηρίζει όλο το Δήμο μας. Βουνό και θάλασσα.


Από τις ηλιόλουστες παραλίες του Χορευτού και του Οβριού, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν, μέσα από δασικούς δρόμους, μονοπάτια και καλντερίμια, στα Κοκκινόγεια και από εκεί ως τις κορυφές του Πηλίου. Η εναλλαγή του τοπίου έδωσε μια άγρια ομορφιά στον αγώνα αφού οι οδηγοί εκκίνησαν από την άμμο, οδήγησαν σε χώμα και λάσπη, διέσχισαν δάση με καστανιές και οξιές και σε μερικά σημεία της διαδρομής συνάντησαν μέχρι και χιόνι!!!

Ο τερματισμός του αγώνα έγινε στη κεντρική πλατεία της Ζαγοράς όπου παρουσία πολλών κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής έλαβαν χώρα οι βραβεύσεις των νικητών κάθε κατηγορίας ενώ το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος» χόρεψε παραδοσιακούς πηλιορείτικους χορούς.

Στη τελετή απονομής των μεταλλίων στους διακριθέντες, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Γεώργιος Αντώνογλου-Κασσαβέτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς κ.Γεώργιος Αγγελέτος οι οποίοι τόνισαν τη διάθεση των τοπικών αρχών να ενθαρρύνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προάγουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού ,συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη περαιτέρω τουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου.

Η αυλαία έκλεισε με τους διοργανωτές και τους διαγωνιζόμενους να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο της διοργάνωσης και τη φιλοξενία των Ζαγοριανών, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερο θέαμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...