Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

MotoGP: Νίκη και κορυφή για Μαρκέθ!

Μία υπέρ-πολύτιμη νίκη πανηγύρισε στη Γερμανία και την πίστα του Σάχσενρινγκ ο Μαρκ Μαρκέθ. Με αυτή, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda πέρασε στη κορυφή της βαθμολογίας μετά από οκτώ αγώνες!

Παρότι οι πρώτοι τερμάτισαν… όπως εκκίνησαν, ο αγώνας που ήταν ο ταχύτερος που έχει γίνει ποτέ στη συγκεκριμένη πίστα σπάζοντας κατά 7 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ, μόνο προβλέψιμος δεν ήταν.

Στην εκκίνηση ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν εκείνος που έκλεψε τη παράσταση και τα ηνία, παρότι ήταν τρίτος στο grid. Δεν κράτησε όμως πολύ την πρωτοπορία αφού λίγο αργότερα, ο τοπικός ήρωας Στέφαν Μπαντλ της δορυφορικής LCR Honda, κατάφερε να τον περάσει, προς τέρψη των θεατών στις κερκίδες.

Παρά το κακό ξεκίνημα, ο Μαρκέθ βρήκε ρυθμό και σύντομα τοποθέτησε εκ νέου το όνομα του στη κορυφή της κατάταξης, με τον Ρόσι να παίρνει το αίμα του πίσω από τον Μπραντλ στον 8ο από τους 30 γύρους του αγώνα. Όμως ο “Γιατρός” δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του όταν έπεσε η απόδοση των ελαστικών του και στα μισά του δρόμου, αναγκάστηκε να υποχωρήσει πίσω από τον Καλ Κράτσλοου με τη Yamaha της ιδιωτικής Tech 3.

Έτσι η τριάδα επέστρεψε στις αρχικές της θέσεις και όπως εκκίνησε, τερμάτισε, με τον Μαρκέθ να πανηγυρίζει διπλά αφού όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα αλλά εκμεταλλευόμενος τις απουσίες των Χόρχε Λορένθο και Ντάνι Πεδρόσα, επέστρεψε και στην κορυφή της βαθμολογίας!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...