Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νίκησε για πρώτη φορά στο γερμανικό γκραν πρι

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull θριάμβευσε στο γερμανικό γκραν πρι, στην πίστα του Νίρμπουργκριγκ. Είναι η πρώτη φορά που ο γερμανός οδηγός της φόρμουλα 1 παίρνει στη νίκη στην πατρίδα του! 

Ο Φέτελ άντεξε στους τελευταίους πέντε γύρους στην επίθεση του Φινλανδού Κίμι Ράικoνεν με Lotus. Η διαφορά των δύο οδηγών στον τελευταίο γύρο ήταν στα όρια του δευτερολέπτου. 

Στην τρίτη θέση ήταν ο άλλος οδηγός της Lotus, ο Ρομέν Γκροζάν και ακολούθησαν, ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari, ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes και ο Τζένσον Μπάτον με McLaren.

Ο Χάμιλτον είχε την pole position από τις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα. Αντίθετα, ο Φέτελ που ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση, πέρασε μπροστά από τον πρώτο γύρο.

Για άλλη μία φορά, ο Φελίπε Μάσα στάθηκε άτυχος. Ο οδηγός της Ferrari, εγκατέλειψε στον τέταρτο γύρο, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα.

Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μαρκ Γουέμπερ της Red Bull. Στο πρώτο πιτ στοπ δεν κούμπωσε καλά ένα μπουλόνι, με αποτέλεσμα να φύγει ο τροχός και να χτυπήσει έναν κάμεραμαν. Ο άτυχος άδρας διακομίστηκε στο ιατρείο της πίστας και ευτυχώς δεν είχε κάτι σοβαρό. Ο Γουέμπερ έμεινε αρκετά πίσω και τελικά τερμάτισε έβδομος.

Ασχημο αγώνα είχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, νικητής την περασμένη εβδομάδα στο βρετανικό γκραν πρι, ενώ εξαιρετική εμφάνιση, την καλύτερη φετινή, είχε η McLaren. Ο Τζένσον Μπάτον τερμάτισε την  έκτη θέση θέση, ενώ διεκδικούσε και θέση στο βάθρο.  Ο άλλος οδηγός της McLaren, ο Σέρτζιο Πέρες ήταν ογδοος.

Η βαθμολογία στους οδηγούς: Φέτελ 157, Αλόνσο 123, Ράικονεν 116, Χάμιλτον 99, Γουέμπερ 93, Ρόσμπεργκ 84. Η βαθμολογία στους κατασκευαστές: Red Bull 250, Mercedes 183, Ferrari 180, Lotus 157.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...