Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η FIA προχωρά σε απαγορεύσεις!

Ο τραυματισμός εικονολήπτη της FOM την Κυριακή στο Νίρμπουργκρινγκ είναι κάτι που δε θέλουν να ξανασυμβεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν στη Red Bull δεν απέφυγαν το λάθος στην πρώτη αλλαγή ελαστικών στο Γουέμπερ στο Γερμανικό GP.  Ο Αυστραλός διεκδικούσε την πρωτοπορία μέχρι το πρώτο πιτ στοπ όπου τον άφησαν να φύγει χωρίς να έχει κουμπώσει ο πίσω αριστερά τροχός. 

Ο τραυματισμός του εικονολήπτη της FOM από τη ρόδα που κυλούσε ανεξέλεγκτα είναι κάτι που επουδενί θέλουν να δουν ξανά στη FIA. Έτσι απαγόρευσαν την παρουσία στο pit lane οποιοδήποτε άλλου εκτός των μελών των ομάδων και των τεχνικών εφόρων. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει την αρτιότητα κάλυψης που παρείχαν μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα που κάνουν ανεξάρτητη παραγωγή στα GP παρότι θα επιτρέπεται η παρουσία κάποιων ανθρώπων των media στο pit wall. Επιπλέον επεβλήθη πρόστιμο 30 χιλιάδων δολαρίων στη Red Bull. Ο Γουέμπερ βρέθηκε τελευταίος και κατάφερε τελικά να τερματίσει 7ος.

Επιπλέον μειώθηκε το όριο ταχύτητας διέλευσης στα πιτ στα 80km/h. Σε Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Μονακό αυτό το όριο θα είναι 60km/h. Οι εν λόγω κανονισμοί θα έχουν άμεση ισχύ. Ο εικονολήπτης που υπέστη κατάγματα και διάσειση αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του την ερχόμενη εβδομάδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...