Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Formula 1: Δύσκολο αγώνα περιμένει ο Χάμιλτον

Δεν επαναπαύεται ο Λιούις Χάμιλτον με τη σημερινή πρώτη πολ- ποζίσιον της χρονιάς και συνάμα το 1-2 της McLaren Mercedes στην γραμμή εκκίνησης.

Ο Βρετανός μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών τόνισε ότι αύριο περιμένει έναν πολύ σκληρό αγώνα.

Η παρουσία έξι παγκόσμιων πρωταθλητών στην πίστα αύριο και το γεγονός ότι ακόμη οι ομάδες δεν γνωρίζουν που βρίσκονται τόσο οι ίδιες όσο και οι αντίπαλοι τους, αναγκάζει τον πιλότο της McLaren να είναι επιφυλακτικός για την έκβαση του αυριανού αγώνα. Τα ελαστικά, σύμφωνα με τον Χάμιλτον και η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ομάδες είναι τα σημεία-κλειδιά που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

«Πιστεύω ότι θα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολα και θα υπάρχει πολύ ένταση κατά την διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ ότι η προσοχή στα ελαστικά θα είναι το κλειδί, όπως ανέκαθεν ήταν και βοηθά στην επίτευξη μιας καλής εκκίνησης. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιες είναι στρατηγικές και τα αυτοκίνητα ασφαλείας. Θα τα προσέχουμε όλα αυτά. Η ομάδα χρειάζεται να βρεθεί στους βαθμούς, επομένως τόσο εγώ όσο και ο Τζένσον θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταφέρουμε», τόνισε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι μετά το τέλος της σημερινής ημέρας η McLaren Mercedes δείχνει αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το να επιστρέψει στην κορυφή και στους τίτλους. Η επίτευξη του πρώτου 1-2 στην έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος το επιβεβαιώνει αυτό.

«Είναι υπέροχο η αίσθηση επιστροφής εδώ (σ.σ. στην Αυστραλία) και η επίτευξη μιας τόσο καλής αρχής. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο 1-2 για εμένα και τον Τζένσον στις κατατακτήριες και είναι φανταστικό να ξεκινά με αυτόν τον τρόπο η σεζόν. Είμαι υπερβολικά υπερήφανος για την ομάδα που δούλεψε πολύ σκληρά, όπως κάνουν κάθε χρόνο. Το να βλέπεις, όμως ότι δεν εγκαταλείπουν ποτέ, αυτό αποτελεί αποτέλεσμα της σημερινής επίδοσης», υπογράμμισε ο Λιούις Χάμιλτον που φέτος μοιάζει αποφασισμένος να κερδίσει τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του στην F1.

Τζένσον Μπάτον: Εκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν ήταν αρκετό

Ο Τζένσον Μπάτον κέρδισε την δεύτερη θέση στη γραμμή εκκίνησης την τελευταία στιγμή στις κατατακτήριες δοκιμές. Μπορεί η επίδοσή του να είναι θετική για την McLaren-Mercedes που σημείωσε το 1-2, αλλά ο ίδιος μοιάζει λίγο απογοητευμένος. «Έβαλα τα δυνατά μου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό», δήλωσε στο τέλος της ημέρας.

«Ήμασταν τόσο κοντά κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά ο Λιούις είχε το πάνω χέρι. Κάναμε πολύ καλή δουλειά αυτό το χειμώνα. Νομίζω ότι αυτό το αποδείξαμε σήμερα. Αυτή είναι μόνο η αρχή, προφανώς ακόμη τα φώτα δεν έχουν σβήσει, αλλά το σημερινό ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο αποτέλεσμα για εμάς. Η φετινή χρονιά μοιάζει ότι θα είναι εξαιρετική», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...