Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Tραυματίστηκε σοβαρά o πιλότος της F1 Ρόμπερτ Κούμπιτσα

Tραυματίστηκε σοβαρά o πιλότος της F1 Ρόμπερτ Κούμπιτσα.  O Κούμπιτσα τραυματίστηκε σε ατύχημα που είχε κατευθυνόμενος με το Skoda Fabia που οδηγούσε στην εκκίνηση του ράλι «Ρόντε Ντι Αντόρα» στην ιταλική Λιγκουρία.

Ο πιλότος της Lotus-Renault GP βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia έτοιμος να αγωνιστεί στο ιταλικό ράλι, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έφυγε από το δρόμο προσκρούοντας σε τοίχο εκκλησίας. 
Ο συνοδηγός του, Γιακούμπ Γκέμπερ, κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια ανέπαφος, όμως δε συνέβη το ίδιο και για τον άτυχο Πολωνό. Χρειάστηκε να επέμβουν τα σωστικά συνεργεία για να τον απεγκλωβίσουν από το κατεστραμμένο όχημα, και λέγεται ότι τον βρήκαν αναίσθητο. Διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο «Σάντα Κορόνα» για να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο τα πολλαπλά κατάγματα που υπέστη και τα υπόλοιπα εσωτερικά τραύματα που είχε.

Η κατάστασή του είναι αρκετά σοβαρή και υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει το χέρι του, το οποίο συνεθλίβη κατά τη σύγκρουση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο, ο μάνατζερ του Κούμπιτσα, Ντανιέλε Μορέλι, ο Πολωνός οδηγός της Φόρμουλα 1 αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργικότητας στο δεξί χέρι, την οποία προσπαθούν να αποκαταστήσουν οι θεράποντες χειρουργοί.

«Απεκατεστάθη η λειτουργία της αρτηρίας και ανατάχθηκαν τα κατάγματα, ενώ τώρα ασχολούνται με τις λειτουργίες των μυών. Ο Ρόμπερτ έχει δυνατή κράση και θα τα καταφέρει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μορέλι.

www.katimagiko.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...