Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Barcelona Testing | Ταχύτερος ο Vettel

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα δοκιμών στην πίστα της Καταλονίας κοντά στην Βαρκελώνη με ταχύτερο τον περσινό πρωτάθλητη Sebastian Vettel.

Το test ξεκίνησε με νωπό οδόστρωμα λόγω της χθεσινής βροχής και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να στεγνώσει πλήρως.

Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι οι περισσότεροι έγραψαν τους καλύτερους χρόνους τους τότε κάνει την εξαγωγή συμπερασμάτων αρκετά δύσκολη.

Ο οδηγός της Red Bull συμπλήρωσε μόνο 37 γύρους, λόγω κάποιων ελέγχων που χρειάστηκαν αρκετό χρόνο, με καλύτερο το 1:24.374 και επικεντρώθηκε σε μικρά stints. Πίσω του, ο Fernando Alonso με την F150th Italia ήταν 1.1 δευτερόλεπτα αργότερος αλλά συμπλήρωσε 101 απροβλημάτιστους γύρους και με αρκετά μεγάλα stint. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Jaime Alguersuari αρκετά κοντά στον Alonso και με πρακτικά ίδιο χρόνο με τον 4ο Kamui Kobayashi.

Η McLaren με τον Jenson Button και πάλι δεν προκάλεσε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση συμπληρώνοντας 77 γύρους με ταχύτερο το 1:26.365. Κάποιες φωτογραφίες της MP4-26 έδειχναν κάτι παρόμοιο με απολήξεις εξατμίσεων στο πλαϊνό μέρος του μονοθεσίου περίπου στο μέσο των sidepods αλλά είναι άγνωστο το κατά πόσο ήταν πραγματικές. Πίσω από τον Βρετανό, ο Paul di Resta κατάφερε να βγεί στην πίστα μόνο προς το τέλος της ημέρας με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ολοκληρώσει πάνω από 26 γύροους.

Ο Rubens Barrichello είχε επίσης κάποια προβλήματα που οδήγησαν την ομάδα στην αλλαγή του κινητή! ρα της Cosworth με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να συμπληρώσει το πρόγραμμα της ημέρας. Ο Michael Schumacher, όπως έχει συνηθίσει τελευταία, είχε άλλη μία απροβλημάτιστη μέρα καλύπτοντας 90 γύρους και μία προσομοίωση αγώνα με pit stop.

Στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν οι Karthikeyan, Kovalainen, D’Ambrosio, Petrov και Heidfeld. Ο Ινδός οδηγός της HRT συμπλήρωσε τους περισσότερους γύρους μάζι με αυτόν της Virgin (116 στον αριθμό) ενώ οι υπόλοιποι είχαν κάποια προβλήματα.

Ο Kovalainen έχασε χρόνο λόγω μιας διαρροής νερού ενώ η πρώτη ημέρα ήταν αρκετά δύσκολη για την Renault. Το σχέδιο της ομάδας ήταν ο Heidfeld να κάνει κάποιες δοκιμές pit stop και ο Petrov ν’ αναλάβει το υπόλοιπο πρόγραμμα αλλά κάποιο πρόβλημα στο λογισμικό του KERS τον ανάγκασε να ολοκληρώσει μόνο 20 γύρους.

Διακοπές σήμερα προκάλεσαν οι Alonso (τετ-α-κε), Barrichello (ακινητοποίηση), Kobayashi (καύσιμα) και Alguersuari (τετ-α-κε).

Οι δοκιμές συνεχίζονται Iσπανική πίστα.
http://www.f1grip.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...