Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Στην εντατική για δύο μέρες ο Κουμπίτσα

Robert KubicaImage by Roberto García Fadón via FlickrΣτην εντατική μονάδα παρακολούθησης θα παραμείνει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα για δύο ακόμη ημέρες, έχοντας υποβληθεί σε δεύτερη εγχείρηση την περασμένη Παρασκευή, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε σε ράλι στην Ιταλία.

Η κατάστασή του παραμένει σταθερά καλή, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. «Η γενική υγεία του Ρόμπερτ Κούμπιτσα είναι καλή,» αναφέρει επακριβώς το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείο Σάντα Κορόνα της Πιέτρα Λιγκούρε -κοντά στη Γένοβα- όπου νοσηλεύεται ο Πολωνός πιλότος της Φόρμουλα 1.

Ο Κούμπιτσα θα υποβληθεί σε εξετάσεις παραμένοντας για δύο επιπλέον ημέρες στην εντατική προκειμένου να αποφευχθεί κάποια υποτροπή, πριν την τελευταία εγχείρηση. «Η κλινική κατάστασή του είναι επαρκώς ικανοποιητική μετά την τελευταία χειρουργική επέμβαση στο οπίσθιο βραχιόνιον οστούν την Παρασκευή,» αναφέρεται επίσης στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Την ημέρα του ατυχήματος, την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, ο Κούμπιτσα υποβλήθηκε σε εγχείρηση που διήρκεσε επτά ώρες, ενώ την περασμένη Παρασκευή έπρεπε να χειρουργηθεί εκ νέου στο πόδι, τον ώμο και το εμπρόσθιο μέρος του δεξιού βραχιόνιου οστού.

Αρχικά αναμενόταν να πάρει εξιτήριο από την εντατική μονάδα παρακολούθησης σήμερα και να επιστρέψει στη μονάδα τραυμάτων.

Ο Κούμπιτσα τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του ράλι «Ρόντε ντι Αντόρα», στις 5 Φεβρουαρίου στη νότια Ιταλία, μετά από πρόσκρουση του οχήματος που οδηγούσε με υψηλή ταχύτητα σε τοίχο εκκλησίας λίγο πριν τη γραμμή εκκίνησης. Ως αποτέλεσμα το δεξί χέρι του σχεδόν ακρωτηριάστηκε από τις μπάρες ασφαλείας που διαπέρασαν το αυτοκίνητο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...