Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πρόταση για σιρκουί F1 στη Μαγιόρκα

Η τοπική αυτοδιοίκηση των Βαλεαρίδων Νήσων ενδιαφέρεται να πάρει το Grand Prix Ευρώπης από τη Βαλένθια το 2013, σε νέα πίστα που φιλοδοξεί να κατασκευάσει στο νησί της Μαγιόρκα. Το σύμπλεγμα νήσων στην ανατολική όχθη της Ισπανίας προβλέπεται, έτσι, να αυξήσει το μερίδιό του στον τουρισμό της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το πλάνο που αποκάλυψε το ιταλικό περιοδικό Autosprint, η πίστα θα έχει μήκος 5,7 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στην περιοχή Llucmajor. Ήδη ο εμπορικός διευθυντής της F1, Bernie Ecclestone, έχει επισκεφτεί το σημείο.

Την ίδια στιγμή, ο νέος διευθυντής της πίστας του Μάνυ Κουρ, Serge Saulnier, προσπαθεί να επαναφέρει στη Formula 1 στο σιρκουί της κεντρικής Γαλλίας μετά το 2008 – καθώς οι προσπάθειες κατασκευής πίστας κοντά στο Παρίσι απέτυχαν.

Ο Serge Saulnier τόνισε ότι το νέο οδικό δίκτυο θα διευκολύνει την προσέλευση των θεατών από τις μεγάλες πόλεις της χώρας και ότι θα ενταθεί η προσπάθεια προβολής του αγώνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και το GP Γαλλίας δεν ήταν εμπορικά βιώσιμο.

Τέλος, σχετικά με το Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών στο Όστιν του Τέξας το 2012, ο Bernie Ecclestone προειδοποίησε τους οργανωτές ότι θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες και θα υπάρξουν βαριά πρόστιμα αν δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της πίστας για να την επισκεφτεί η F1 σε δύο χρόνια.

"Μπορείτε να πείτε ότι θα τρέξω τα 100 μέτρα σε επτά δευτερόλεπτα, αλλά μέχρι να προσπαθήσω ποτέ δεν ξέρεις", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της F1!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...