Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

«Εμφύλιος» μεταξύ οδηγών για τους αγώνες αυτοκινήτου στην Κύπρο!


Μέλη του Συνδέσμου Οδηγών - Συνοδηγών Αυτοκινήτου Κύπρου (ΣΟΣΑΚ) πραγματοποίησαν χθες ειρηνική εκδήλωση έξω από το Προεδρικό, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) επιτρέπει, όπως αναφέρουν, παράνομα στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου να διοργανώνει αγώνες αυτοκινήτου, εις βάρος της νόμιμης αναγνωρισμένης Ομοσπονδίας, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Μάριος Πουλλίτας και ο Πρόεδρος του ΣΟΣΑΚ Μανώλης Κουλουμάς συναντήθηκε στο Προεδρικό με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα του ΣΟΣΑΚ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Πουλλίτας ανέφερε πως «από την πλευράς μας εμείς σαν Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου που στηρίζουμε τη διαμαρτυρία στου Συνδέσμου Οδηγών - Συνοδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Κύπρου, έχουμε εξηγήσει στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο την όλη αδικία που γίνεται εις βάρος των αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου».

Οπως είπε ο κ. Πουλλίτας, «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έχει αντιληφθεί πλήρως το θέμα, γιατί δεν είναι έναν απλό θέμα το οποίο συνέβηκε αυτά τα εικοσιτετράωρα αλλά είναι ένα διαχρονικό θέμα, το οποίο έχει δέκα χρόνια που δεν εφαρμόζεται η νομιμότητα, κάτι το οποίο ζητούμε, και μας υποσχέθηκε ότι θα μεταβιβάσει όσα (τον) έχουμε πληροφορήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ευελπιστούμε ότι το πρόβλημα θα το λύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς πού έγκειται η παρανομία εις βάρος τους, ο κ. Πουλλίτας είπε ότι «μια εταιρεία δια εγγυήσεως, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι ο μόνος νόμιμος φορέας για διεξαγωγή παγκύπριων πρωταθλημάτων στην Κύπρο είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, επιτρέπει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού παράνομα στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου να διεξάγει τοπικά πρωταθλήματα». 

Ερωτηθείς εάν βλέπουν να υπάρχει μια πολιτική διαπλοκή πίσω από αυτή την ιστορία, ο κ. Πουλλίτας είπε πως το κάθε κόμμα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ορισμένες καταστάσεις για να κατηγορήσει άλλο κόμμα.

Πρόσθεσε πως «εμείς είμαστε εδώ από όλες τις παρατάξεις για αυτό δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με αυτά τα πράγματα, τα οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιοι».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΟΣΑΚ ανέφερε πως «η επίσκεψή μας και η διαμαρτυρία μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έχει να κάμει μόνο με τη μη εφαρμογή του νόμου από τον ΚΟΑ. Εχει να κάμει και με τη σήψη και διαφθορά στον τόπο».

Μερίδα των διαδηλωτών επρόκειτο στη συνέχεια να μεταβεί και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...