Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ο Αλόνσο νικητής στο γερμανικό γκραν-πρι

Ο Φερνάντο Αλόνσο και η Ferrari θριάμβευσαν στο γερμανικό γκραν πρι της φόρμουλα 1 στο Χόκενχαϊμ.
Το Hockenheim βάφτηκε... κόκκινο! Η Ferrari έκανε το «1-2» μέσα στο «σπίτι» της Mercedes, με τον Fernando Alonso να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης.

Kι αυτό διότι αφενός η Scuderia έδειξε ότι αφήνει πίσω της τα προβλήματα που τη «βασάνισαν» στο πρώτο μισό της σεζόν, αφετέρου έχει κάθε λόγο να ελπίζει ότι αν συνεχίσει την «αντεπίθεση» που ξεκίνησε από σήμερα, μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο των κατασκευαστών.

Βεβαίως, για να φτάσει στη νίκη ο Alonso έπρεπε να... συνηγορήσει ο έτερος πιλότος της Ferrari. Ο λόγος, φυσικά, για τον Felipe Massa, ο οποίος έκανε την καλύτερη εκκίνηση απ’ όλους και εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του poleman, Sebastian Vettel να «κλείσει» τον Alonso και πέρασε πρώτος.

Αυτή τη θέση διατήρησε μέχρι τον 50ο από τους 67 γύρους του γερμανικού γκραν πρι. Διότι σ’ εκείνο το σημείο, κι αφού του είχε επισημανθεί από την ενδοεπικοινωνία ότι ο Fernando Alonso ήταν ταχύτερος και μπορούσε να τον προσπεράσει, έκανε στην άκρη και παραχώρησε την πρωτιά στον teammate του.

Για να λέμε και του... στραβού το δίκιο, βέβαια, ο Alonso είχε επιχειρήσει και στον 22ο γύρο να περάσει, όμως τότε ο Massa δεν τον άφησε, κάτι που εξόργισε τον Ισπανό. Όμως βρήκε τη δύναμη να πλησιάσει ξανά τον teammate του και να το δείξει ότι ήταν πιο γρήγορος απ’ αυτόν κι έπρεπε να τον περάσει.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Sebastian Vettel. Για πέμπτη φορά σε έξι φετινές Pole positions ο Γερμανός έκανε κάκιστη εκκίνηση και είδε και τις δύο Ferrari να τον περνούν. Αν και πίεσε για αρκετή ώρα τον Alonso κι εν συνεχεία τον Massa, δεν μπόρεσε να περάσει και περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Ο Lewis Hamilton και ο Jenson Button με τις δύο McLaren πλασαρίστηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με τον Mark Webber να τερματίζει έκτος. Έτσι πλέον Webber και Vettel ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της κατάταξης των οδηγών, με τον Christian Horner να έχει ξανά στα χέρια του μια «καυτή πατάτα» για να διαχειριστεί στους επόμενους αγώνες.

Ο Robert Kubica τερμάτισε έβδομος για τη Renault, η οποία πήρε ακόμα έναν βαθμό από τη 1οη θέση του Vitaly Petrov. Ανάμεσα από τα δύο κίτρινα μονοθέσια τερμάτισαν οι δύο Mercedes, με τον Nico Rosberg να «κερδίζει» για ακόμα μία φορά φέτος τον Michael Schumacher τερματίζοντας όγδοος!

O 12oς αγώνας της χρονιάς διεξάγεται στην Ουγγαρία την 1η Αυγούστου.


Bαθμολογία οδηγών:

1. Lewis Hamilton / 157
2. Jenson Button / 143
3. Mark Webber / 136
-. Sebastian Vettel / 136
5. Fernando Alonso / 123
6. Nico Rosberg / 94
7. Robert Kubica / 89
8. Felipe Massa / 85
9. Michael Schumacher / 38
10. Adrian Sutil / 35

Bαθμολογία κατασκευαστών:

1. Vodafone McLaren Mercedes / 300
2. Red Bull Racing / 272
3. Scuderia Ferrari Marlboro / 208
4. Mercedes GP Petronas / 132
5. Renault F1 Team / 96
6. Force India F1 / 47
7. AT&T Williams / 31
8. BMW Sauber F1 Team / 15
9. Scuderia Toro Rosso / 10

Ταχύτερος γύρος αγώνα:
Sebastian Vettel / Red Bull Racing - 1:15.824 (233.373km/h) στον 67ο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...