Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

MotoGP: Γέλασε στο τέλος ο Πεντρόζα

Τί κι αν ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, το σασπένς, η αγωνία και οι απρόβλεπτες εξελίξεις δεν έλειψαν από την πίστα του Ρικάρντο Τόρμο στην Ισπανία.

Μπορεί ο Χόρχε Λορένθο να κέρδισε τον φετινό τίτλο, αλλά αυτός που έφυγε από την Ισπανία με το χαμόγελο της ικανοποίησης ήταν ο Ντάνι Πεντρόζα.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ήταν ο μεγάλος νικητής σε έναν απρόβλεπτο αγώνα που είχε πολλές πτώσεις. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο ο Πεντρόζα παρηγορείται λίγο καθώς φέτος μετράει τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τις επτά.

Ο μεγάλος άτυχος του Ισπανικού αγώνα ήταν ο Χορχέ Λορένθο, ο οποίος 20 γύρους πριν το τέλος, αν και ήταν πρωτοπόρος, είχε μία άσχημη πτώση, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Κάπου εκεί έληξε άδοξα το όνειρό του να ολοκληρώσει την χρονιά με μία ακόμη καρό σημαία στην πλάτη.

Γενικά ο αγώνας αυτός χαρακτηρίστηκε από τις πολλές πτώσεις και τις εκπλήξεις στην τελική κατάταξη. Οι πτώσεις οφείλονταν στις καιρικές συνθήκες, αφού λίγο πριν την έναρξή του η πίστα ήταν ακόμη βρεγμένη. Αυτό είχε ως αποτελέσματα οι περισσότεροι αναβάτες να επιλέξουν τα βρόχινα ελαστικά. Μόνο τρεις ήταν οι πιο ριψοκίνδυνοι και όπως φάνηκε ανταμείφθηκαν, οι Λορένθο, Ναγκασούγκα και Μπραντλ. Και οι τρεις μετά την εκκίνηση κι ενώ η πίστα στέγνωνε, ξεχύθηκαν μπροστά και είχαν πολύ καλό ρυθμό.

Οι υπόλοιποι, μετά το γύρο προθέρμανσης, αναγκάστηκαν να αλλάξουν μοτοσικλέτα και να επιλέξουν τα σλικ ελαστικά, μένοντας πίσω στην κατάταξη.

Ο Πεντρόζα γύρο με γύρο ανέβαζε ρυθμό και αμέσως κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρωτοπόρο Λορένθο. Ετσι, όταν ο συμπατριώτης του έπεσε, εκείνος επωφελήθηκε, ξεχύθηκε μπροστά και πήρε εύκολα τη νίκη.

Ο Ναγκασούγκα αποτελεί μία από τις εκπλήξεις της ημέρας καθώς με την δεύτερη του φετινή παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ανέβηκε στο βάθρο αφού κατετάγη δεύτερος. Ετσι, έγινε ο πρώτος Ιάπωνας αναβάτης που βρέθηκε φέτος στο πόντιουμ. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του το οφείλει τη σωστή, όπως φάνηκε, επιλογή των σλικ ελαστικών από την αρχή του αγώνα.

Η Repsol Honda είδε τον Κέισι Στόνερ να ολοκληρώνει την καριέρα του με μία τρίτη θέση στην Ισπανία. Ο Αυστραλός χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα, πιέζοντας αρκετά τη μοτοσικλέτα του κατά την διάρκεια του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι ήταν από εκείνους που είχαν επιλέξει τα βρόχινα ελαστικά και αναγκάστηκε να αλλάξει μοτοσικλέτα.

Ο Αλβάρο Μπαουτίστα για μία ακόμη φορά κρατούσε στα χέρια του μία θέση στο βάθρο των νικητών, αλλά στο τέλος ηττήθηκε από το πείσμα του Στόνερ. Ετσι, ο Ισπανός αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, διασφαλίζοντας παράλληλα την πέμπτη στην γενική κατάταξη.

Πίσω του τερμάτισε ο teammate του Μισέλ Πίρο και αυτό σίγουρα ήταν μία από τις εκπλήξεις της ημέρας. Η πέμπτη θέση του αναβάτη της San Carlo Honda Gresini είναι η υψηλότερη μέχρι στιγμής που κατακτά μοτοσικλέτα CRT, αφήνοντας πίσω της αρκετές πρωτότυπες.

Το πρωτάθλημα πάντως της κατηγορίας το εξασφάλισε ο Αλειξ Εσπαργκάρο, τερματίζοντας ενδέκατος στην Ισπανία.

Την πρώτη δεκάδα του αγώνα ολοκλήρωσαν οι Ντοβιτσιόζο, Αμπραχαμ Πετρούτσι, Ελισον, και Ρόσι.

Θύματα των πτώσεων ήταν οι Νίκι Χέιντεν, Καρλ Κρούτσλοου, Στέφαν Μπραντλ, Ιβάν Σίλβα, Ρομπέρτο Ρόλφο, Χέκτορ Μπαρμπερά, Κλαούντιο Κόρτι και Κόλιν Εντουαρντς.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP ολοκληρώθηκε και έδωσε ραντεβού για του χρόνου με έναν όμως μεγάλο απόντα, τον Κέισι Στόνερ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...