Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ρόσι: "Ξεκινώ ως Νο2 στη Yamaha"

Ο Βαλεντίνο Ρόσι επιστρέφει το 2013 στη Yamaha και είναι ήδη προετοιμασμένος για την εντελώς διαφορετική με την πρώτη, δεύτερη θητεία του στην ομάδα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι υπήρξε "βασιλιάς" στη Yamaha για επτά χρόνια. Πριν από λίγους μήνες έκανε την πρώτη απόπειρα για να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τίτλους και κυρίως αναγνώριση για τη δουλειά του.

Μετά την αποχώρηση του η Yamaha δεν κατάφερε να βρει βασικό χορηγό και ίσως αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο τον δέχθηκε πίσω.
Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον θα επιστρέψει στη Yamaha του παγκόσμιου πρωταθλητή, Χόρχε Λορένθο. Ο Ισπανός αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο και ο Ρόσι είναι απόλυτα ενήμερος για την κατάσταση. Σε συνέντευξη του, είπε πως θα ξεκινήσει τη σεζόν ως Νο2 στη Yamaha.

Μάλιστα ανέφερε και τον ρούκι Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος θα είναι ο παρτενέρ του Ντάνι Πεδρόσα στη Repsol Honda. "Ελπίζω να αποτελέσω πρόβλημα για τον Λορένθο. Δεν μπορώ να πω τίποτα για τον Μάρκεθ και τον Ντάνι. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε οι Νο2 και συνήθως αυτοί οι οδηγοί έχουν πλεονέκτημα: "Δεν έχουν τίποτα να χάσουν".

Ο Ρόσι θα ολοκληρώσει τη σεζόν στη Βαλένθια τη διετή συνεργασία του με τη Ducati. Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια μετά την τελευταία νίκη του, την 46η με τη Yamaha, στη Μαλαισία το 2010.

"Νομίζω πως ο Λορένθο και ο Πεδρόσα θα είναι οι πιο δυνατοί, γιατί αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Δεν γνωρίζω αν μπορώ να είμαι το ίδιο γρήγορος με αυτούς. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι πρώτες δοκιμές με τη Yamaha μετά τον αγώνα της Βαλένθια".

Πρόσθεσε πως "είμαι περίεργος να οδηγήσω τη Yamaha. Είμαι πραγματικά περίεργος να δω πως θα τα πάνε τα παιδιά στη Ducati, πως θα προσαρμοστούν σε αυτή τη μοτοσικλέτα. Αλλά αυτό που με νοιάζει είναι πως θα νιώσω στη Yamaha".

Τη θέση του Ρόσι στη Ducati θα πάρει ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ενώ η ιταλική ομάδα αποκτάει και δεύτερη ομάδα, τη μέχρι πρότινος δορυφορική Pramac, με τους Μπεν Σπις και Αντρέα Ιανόνε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...