Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

«Ξεπουλάει» η F1 στην επιστροφή της στις Η.Π.Α

Η επιστροφή της Formula 1 στις Η.Π.Α αναμένεται με ενδιαφέρον από τους φιλάθλους αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Ο τελευταίος αγώνας της Formula 1 στις Η.Π.Α έγινε το 2007 στην πίστα της Indianapolis και τον κέρδισε ο Lewis Hamilton.

English: Michael Schumacher at a press confere...
Michael Schumacher Photo credit: Wikipedia)
Μετά το πλήγμα που δέχτηκε ο θεσμός το 2005 όταν έχοντας προβλήματα με τα ελαστικά τους αποσύρθηκαν από τον αγώνα όλοι όσοι χρησιμοποιούσαν ελαστικά της Michelin και τερμάτισαν μόλις 6 μονοθέσια, οι θεατές δυσανασχέτησαν και δεν παρακολούθησαν τους επόμενους αγώνες, οδηγώντας τη FIA να μη συμπεριλάβει άλλον αγώνα στις Η.Π.Α από το 2007 και μετά. Τώρα, 5 χρόνια αργότερα σε μία νέα πίστα, στο Austin με μήκος 5,5 χιλιόμετρα η Formula 1 δείχνει να προσελκύει το ενδιαφέρον των θεατών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές 40 με 50.000 θεατές αναμένεται να βρεθούν στην πίστα την Παρασκευή, 60 με 80.000 το Σάββατο και 110 με 120.000 την Κυριακή.

Ο Michael Schumacher με τη Ferrari Κέρδισαν τους 5 από τους 8 αγώνες που έγιναν στην Indianapolis μέχρι το 2007 και σίγουρα ο Alonso θα θέλει να είναι και φέτος τόσο ανταγωνιστική η Ferrari ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου.Η Pirelli από την πλευρά της θα δώσει επιπλέον λάστιχα στις ομάδες την Παρασκευή ώστε να «μάθουν» καλύτερα την πίστα. Σύμφωνα με τον Paul Hembery, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, όπως συμβαίνει σε κάθε καινούρια πίστα, κάποιες ομάδες θα δυσκολευτούν στον τομέα της λειτουργίας και της φθοράς των ελαστικών ειδικά από τη στιγμή που η πίστα έχει πολύ άγριο τάπητα. Ο ίδιος περιμένει πως θα είναι ένας αγώνας με 2 αλλαγές ελαστικών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...