Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τρίζει ο θρόνος του Φέτελ! - Δείτε το βίντεο

Πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 ο Φερνάντο Αλόνσο; Κι όμως είναι πολύ πιθανό ο τίτλος τον οποίον κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ την Κυριακή στην πίστα του Ιντερλάγκος να αλλάξει χέρια και να καταλήξει σε αυτά του ισπανού οδηγού της Ferrari!

Βίντεο που έχει τραβηχτεί από το μονοθέσιο του Φέτελ δείχνει τον γερμανό πιλότο να πραγματοποιεί προσπέρασμα στην Toro Rosso του Ζαν Ερικ Βερνιέ τη στιγμή που υπήρχε κίτρινη σημαία.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, όταν υπάρχει κίτρινη σημαία ή αναβοσβήνουν κίτρινα φώτα οι οδηγοί πρέπει να οδηγούν προσεκτικά, ενώ απαγορεύονται οι προσπεράσεις.
Αν ο Φέτελ έκανε προσπέραση με κίτρινη σημαία, τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 20 δευτερολέπτων από τον συνολικό του χρόνο, κάτι που σημαίνει πως από την έκτη θέση που τερμάτισε και του χάρισε τον τίτλο με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Αλόνσο θα υποχωρήσει στην όγδοη θέση και πρωταθλητής θα αναδειχτεί ο Ισπανός!
Η FIA αρνείται να επιβεβαιώσει αν έχει αρχίσει έρευνα για το παράνομο προσπέρασμα του Φέτελ.
Σύμφωνα ωστόσο με το άρθρο 179b του διεθνούς κώδικα, αν προκύψουν νέα στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι αγωνοδίκες δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, τότε η FIA είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους και να ζητήσει εξηγήσεις.
Η ιταλική ομάδα, που έχει δικαίωμα να καταθέσει ένσταση μέχρι αύριο, εξετάζει πολύ προσεκτικά την υπόθεση πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού η περίπτωση ο αγωνοδίκης στο σημείο της προσπέρασης που δεν φαίνεται πολύ καλά στο βίντεο να κρατά πράσινη σημαία είναι υπαρκτή.
Σε δημοσκόπηση που έκανε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Κοριέρε ντέλο Σπορτ» για το αν πρέπει η Σκουντερία να καταθέσει ένσταση, το 90% όσων συμμετείχαν απάντησε θετικά. Σε μήνυμα που ανέβασε στο twitter ο Φερνάντο Αλόνσο έγραψε: «Δεν πιστεύω σε θαύματα. Πραγματοποιώ τα θαύματά μου με τους σωστούς κανόνες».
Στην Ισπανία φημολογείται πως ο Αλόνσο πιέζει τη Σκουντερία να καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στη FIA.

Η προσπέραση του Φέτελ, για την οποία φωνάζουν Αλόνσο και Ferrari

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...