Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

MotoGP: Πρώτη νίκη για τον Πεντρόζα

Τα καλύτερα για το τέλος άφησε ο αγώνας στην πίστα του Σάχσενρινγκ, με ένα άκρως συναρπαστικό φινάλε.

Τα καλύτερα για το τέλος άφησε ο αγώνας στην πίστα του Σάχσενρινγκ, με ένα άκρως συναρπαστικό φινάλε. Ο Ντάνι Πεντρόζα πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην γενική κατάταξη.

Ο Ισπανός ακολούθησε πολύ μελετημένη στρατηγική καθώς πραγματοποίησε επιτυχημένη εκκίνηση, πετάχτηκε μπροστά και ξεμάκρυνε όσο συνεχιζόταν ο αγώνας από τους υπόλοιπους με τον teammate του Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός μάλιστα κατάφερε περίπου στο μέσο να τον προσπεράσει και να πάρει κεφάλι. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το Γερμανικό GP θα ήταν μία... «οικογενειακή» μονομαχία μεταξύ των δύο αναβατών της Repsol Honda, το τέλος ήταν εντελώς διαφορετικό. Στους τελευταίους γύρους ο Πεντρόζα που είχε βρεθεί στον τροχό του Στόνερ, μπόρεσε να τον περάσει, με τον teammate του να έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο κυνηγητό του Ισπανού.

Δύο στροφές όμως πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Στόνερ έκανε το μεγάλο και ολέθριο όπως αποδείχθηκε λάθος, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Ετσι, ο Πεντρόζα έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού με έντονους πανηγυρισμούς, αφήνοντας δεύτερο τον Χόρχε Λορένθο.

Ο Ισπανός σε όλη την διάρκεια του αγώνα δε μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των δύο Repsol Honda και φάνηκε να είχε συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στο βάθρο. Η εγκατάλειψη όμως του μεγάλου του αντίπαλου στη βαθμολογία, Στόνερ, τον χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς ήταν ένα ανέλπιστο δώρο. Και αυτό γιατί φεύγει από την Γερμανία με διαφορά 20 βαθμών από τον Αυστραλό. Ο Στόνερ θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν θύμα μίας κατάστασης αντίστοιχης με του Λορένθο στο Ασσεν.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ανέβηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και τρίτο συνολικά φέτος στο βάθρο των νικητών, αυξάνοντας τη διαφορά του στην γενική κατάταξη από τον teammate του Καλ Κρούτσλοου. Ο Ιταλός αναβάτης της Monster Yamaha Tech3 έδωσε στο τέλος μεγάλη μάχη με τον Μπεν Σπις, στην οποία αρχικά συμμετείχε και ο Κρούτσλοου. Ο Βρετανός έκανε ένα λάθος στην στροφή ένα της πίστας, προς το τέλος του αγώνα με αποτέλεσμα να βγει εκτός και να χάσει θέσεις. Ετσι αναγκάστηκε να τερματίσει όγδοος.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Μπεν Σπις βρέθηκε κοντά στην πηγή αλλά δεν μπόρεσε να πιει νερό. Ο Τεξανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha πάλεψε για το πρώτο του βάθρο, αλλά στο τέλος δεν ήταν αυτός που γέλασε. Ετσι αρκέστηκε όπως και στο Ασσεν με την τέταρτη θέση. Το θετικό στοιχείο ωστόσο είναι ότι έστω και τώρα δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του και να προσφέρει πολύτιμους βαθμούς τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα του.

Πολύ καλό αγώνα είχε ο Στέφαν Μπραντλ που αφήνει θετικές εντυπώσεις και παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο Γερμανός αναβάτης έτρεχε εντός έδρας μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του και κατάφερε να τερματίσει πέμπτος.

Η Ducati είδε τον Βαλεντίνο Ρόσι να τερματίζει υψηλότερα από όλες τις μοτοσικλέτες της, στην έκτη θέση. Ο «γιατρός» έδωσε μάχη με τους Χέιντεν, Μπαρμπερά και Μπραντλ και μόλις στον τελευταίο γύρο κατάφερε να κερδίσει την έκτη θέση.

Θεαματικός πραγματικά ήταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα που ξεκίνησε από την τελευταία θέση του γκριντ για να ολοκληρώσει τον αγώνα έβδομος! Πίσω του ο Χέκτορ Μπαρμπερά ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Ράντι ντε Πουνιέ, όντας και πρώτος στις CRT μοτοσικλέτες.

Το επόμενο ραντεβού ομάδων και αναβατών είναι την άλλη εβδομάδα στην Ιταλία και στο Μουτζέλο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - kfous@naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...