Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οι γρήγορες καλλονές του παρελθόντος επιστρέφουν στο Τατόι

Ηταν την πρώτη Απριλίου του ’56 όταν διοργανώθηκε στο Τατόι ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτου. Εκεί, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Δεκέλειας, φιλοξενήθηκαν και τα πρωταθλήματα ταχύτητας που πραγματοποιήθηκαν μετά το ’70, εκεί ακόμη και αγώνες κατάταξης του Διεθνούς Ράλι Ακρόπολης. Και αν η πτώση της καρό σημαίας στο τελευταίο πρωτάθλημα της 8ης Οκτωβρίου 1978 σήμανε και το τέλος της ανδρεναλίνης στο Τατόι, τώρα οι γρήγορες καλλονές του παρελθόντος υπόσχονται νέες ένδοξες στιγμές στις 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Η συγκίνηση πράγματι, θα επιστρέψει στο Τατόι χάρη στους Φίλους του Παλαιού Αυτοκινήτου που εφέτος συμπληρώνουν τα 40 τους χρόνια. Σαράντα χρόνια ενεργούς δράσης και αγάπης για το κλασικό αυτοκίνητο τα οποία θέλησαν να γιορτάσουν με την αναβίωση ενός θεσμού που θα προσφέρει μοναδικές στιγμές στα μέλη τους αλλά και σε όσους εκτιμούν τους παλιούς… καλούς τροχούς.

Και όχι μόνο στους τέσσερις. Διότι στο νέο αυτό σιρκουί στο Τατόι θα συμμετάσχουν και οι λάτρεις της δίκυκλης ισχύος από την Κλασική Λέσχη Μοτοσικλέτας.

«Με μεγάλο σεβασμό και δέος για το όνομα σιρκουί Τατοΐου προχωρούμε με βήματα, πάρα πολύ προσεκτικά, ούτως ώστε αυτή η εκδήλωση να γίνει η αρχή ενός σιρκουί που θα κρατήσει για πάντα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ Δημήτρης Βερναρδάκης. Ο ίδιος, μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα ολοκαίνουρια γραφεία της Λέσχης στον Γέρακα κάλεσε όσους επιθυμούν, να συμμετάσχουν με τα παλιά τους αυτοκίνητα στο 1ο Τατόι Circuit ΦΙΛΠΑ 2012.

«Θα προσπαθήσουμε, στο μέτρο του δυνατού και με στόχο πάντα την ασφάλεια, να αναβιώσουμε τις αναμνήσεις εκείνης της εποχής» είπε και ο πρόεδρος της Επιτροπής του αγώνα Τάκης Φωτεινόπουλος ο οποίος περιέγραψε και τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί με τις προδιαγραφές της FIVA – της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου.

Οπως επίσης ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΦΙΛΠΑ το σιρκουί που διοργανώνει στο Τατόι θα είναι αγώνας Regularity που θα γίνει σε δύο τμήματα: Classic και Super.

Οι τετράτροχες αντίκες που θα γίνουν δεκτές για να αγωνιστούν με ταχύτητες μέχρι 70 χιλιόμετρα θα είναι 120 ενώ οι δίκυκλες θα είναι 60. Αντίστοιχα είναι και τα ποσά συμμετοχής: 120 ευρώ για τα αυτοκίνητα, 60 για τις μηχανές. Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».

Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι 31 Αυγούστου 2012 ενώ του αγώνα θα προηγηθεί λεπτομερής τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο Αλσος Μπαρουτάδικο (επί της Ιεράς Οδού στο Αιγάλεω)

Περισσότερες πληροφορίες: ΦΙΛΠΑ, Κυβέλης 6, 153 44 Γέρακας, 210-65 34 700, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.philpa.gr, www.facebook.com/Philpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...