Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

F1: Άπιαστος ο Χάμιλτον

Στην Ουγγαρία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Hungaroring φιλοξενείται ο ενδέκατος γύρος της σεζόν του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Την τρίτη του πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν και 22η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον, αφήνοντας πίσω του τον εντυπωσιακό Ρομάν Γκροσεάν.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Με τους Νίκο Χούλκενμπεργκ και Τζένσον Μπάτον ξεκίνησε ο τελικός των κατατακτήριων δοκιμών.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών η σκουντερία έριξε στη μάχη της πολ ποζίσιον τους Αλόνσο και Μάσα, με τον Ισπανό πιλότο να πλασάρεται στην έκτη θέση, πίσω από τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων της Ουγγαρίας ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος διατήρησε την πολύ καλή απόδοση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές, παίρνοντας την 150η πολ ποζίσιον για την McLaren.

Q1: Άνεμος ο Χάμιλτον!

Με τον καιρό να είναι καλός ξεκίνησε η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Ρομάν Γκροσεάν έσυρε το χορό με τους υπόλοιπους πιλότους να τον… ακολουθούν. Παράπονα έκανε ο Φελίπε Μάσα, τονίζοντας πως βρήκε… κίνηση εξαιτίας του Μίκαελ Σουμάχερ.

Οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο έτρεξαν και με τις δύο γόμες της Pirelli (μεσαία-μαλακή). Τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Λιούις Χάμιλτον με τη μεσαία γόμα. Στον αντίποδα βρέθηκαν οι: Ρικιάρντο (Toro Rosso), Κοβαλάινεν-Πετρόφ (Caterham), Πικ-Γκλοκ (Marussia), Ντε λα Ρόσα- Καρθικέγιαν (HRT)

Q2: Ο θάνατος σου, η ζωή μου...

Με τη μαλακή γόμα της Pirelli βγήκαν στην πίστα της Ουγγαρίας οι περισσότεροι πιλότοι, διεκδικώντας τα δέκα εισιτήρια για τον τελικό της διαδικασίας. Τον ταχύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο έκανε ο Λιούις Χάμιλτον.

Την αρνητική έκπληξη έκανε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος είδε τον Μπρούνο Σένα στον τελευταίο του γύρο να τον αφήνει εκτός τελικού, ανακατεύοντας την τράπουλα στη διεκδίκηση του τίτλου.

Υποτονική ήταν η απόδοση της Mercedes, με το δίδυμο να μην προκρίνεται στον τελικό. Οι εφτά πιλότοι που αποκλείστηκαν είναι οι εξής: Γουέμπερ (Red Bull), Ντι Ρέστα (Force India), Ρόσμπεργκ-Σουμάχερ (Mercedes), Κομπαγιάσι- Πέρες (Sauber).

Αναλυτικά η κατάταξη των κατατακτήριων:

1. Χάμιλτον, McLaren
2. Γκροσεάν, Lotus
3. Φέτελ, Red Bull
4. Μπάτον, McLaren
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Αλόνσο, Ferrari
7. Μάσα, Ferrari
8. Μαλδονάδο, Williams
9. Σένα, Williams
10. Χούλκενμπεργκ, Force India

11. Γουέμπερ, Red Bull
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Ρόσμπεργκ, Mercedes
14. Πέρες, Sauber
15. Κομπαγιάσι, Sauber
16. Βερνιέ, Toro Rosso
17. Σουμάχερ, Mercedes

18. Ρικιάρντο, Toro Rosso
19. Κοβαλάινεν, Caterham
20. Πετρόφ, Caterham
21. Πικ, Marussia
22. Γκλοκ, Marussia
23. Ντε λα Ρόσα, HRT
24. Καρθικέγιαν, HRT
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...