Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜotoGP: Ο Πιρό στις CRT το 2012

Προαγωγή στη «μεγάλη» κατηγορία πήρε ο Μισέλ Πιρό. Ο 25χρονος Ιταλός αναβάτης που μέχρι πρότινος έτρεχε στη Moto2 συμφώνησε με την Gresini για να αγωνίζεται το 2012 με τη CRT μοτοσικλέτα της Ιταλικής ομάδας.

Ως γνωστόν, η Gresini αναμένεται να συμμετάσχει με δύο μοτοσικλέτες στα MotoGP το 2012 καθώς την Honda RC213V θα οδηγεί ο Αλβάρο Μπαουτίστα και την CRT ο Μισέλ Πιρό. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα θα φέρει πλαίσιο FTR και κινητήρα από Honda CBR 1000R.

O Πιρό ολοκλήρωσε την περυσινή χρονιά με τον καλύτερο τρόπο καθώς στον τελευταίο αγώνα, στην Βαλένθια, πήρε τη νίκη στην Moto2 με την ομάδα της Gresini. Το αποτέλεσμα αυτό είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την Ιταλική ομάδα που περίπου δεκαπέντε ημέρες πριν είχε χάσει τον Μάρκο Σιμοντσέλι στη Μαλαισία.

Η περυσινή ήταν μέχρι στιγμής καλύτερη χρονιά για τον Πιρό όσα χρόνια τρέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας καθώς κέρδισε την πρώτη πολ ποζίσιον και πήρε την πρώτη καρό σημαία στην αγωνιστική καριέρα στο θεσμό. Παράλληλα συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, φτάνοντας τους 84.

«Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση και περήφανος που γίνομαι μέλος της Gresini σε αυτή τη ενδιαφέρουσα νέα περιπέτεια. Δεν ήταν και πολύ εύκολη η απόφαση που πήρα διότι αρχικά είχα ήθελα να βελτιώσω τα αποτελέσματα που είχα στο πρωτάθλημα του 2011. Η αυξανόμενη όμως εμπιστοσύνη που μου είχε ο Φαούστο Γκρεσίνι

στο τέλος της χρονιάς δε μου άφησε περιθώρια αμφιβολίας για το ποια θα έπρεπε να ήταν η επιλογή μου», δήλωσε ο 25χρονος Ιταλός.

Ο Φαούστο Γκρεσίνι μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον ομοεθνή του αναβάτη δήλωσε: «Θεωρήσαμε ότι για το νέο πρότζεκτ όπως η CRT, το σωστό θα ήταν να δώσουμε στο Μισέλ Πιρό μια ευκαιρία να παρουσιάσει περισσότερο τις ικανότητές του. Στον τελευταίο γύρο του Moto2 πιστοποίησε ότι έχει τεχνικές και ανταγωνιστικές ικανότητες. Πιστεύουμε ότι στη νέα αυτή κατηγορία των CRT θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές.

Η νίκη του στη Βαλένθια ήταν εντυπωσιακή και αξιομνημόνευτη. Μας προσέφερε ενθουσιασμό και μας ενθάρρυνε για να λάβουμε μέρος σε αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια. Επιπλέον, θυμόμαστε ότι είμαστε μια Ιταλική ομάδα, αυτό είναι σημαντικό για εμάς και η απόφαση να το επιχειρήσουμε αυτό με τον Μισέλ ήταν επίσης αποτέλεσμα αυτής της θέσης».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...