Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Κλείνει το παζλ της F1 2012

i-mode logo on Renault F1 car
Image by Route79 via Flickr
Η συμπλήρωση του οδηγικού διδύμου της Lotus Renault GP με τον Κίμι Ράικονεν και από την Παρασκευή (09/12) με τον Γάλλο Ρομέιν Γκροσιζάν κίνησε το μηχανισμό για να ολοκληρωθούν τα ρόστερ όλων των ομάδων της Formula 1 ενόψει του πρωταθλήματος του 2012. Θυμίζουμε ότι αυτό ξεκινά στην Αυστραλία στις 18 Μαρτίου.

Η ομάδα του Ενστοουν (που θα ονομάζεται Lotus F1 το 2012) επέλεξε τον Γκροσζιάν τόσο επειδή συνοδεύεται από χορηγία μεγάλης γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας, όσο και γιατί κατακτώντας τον τίτλο του GP2 φέτος επέδειξε σημαντική πρόοδο σε σχέση με το 2009. Τότε είχε αγωνιστεί σε επτά Γκραν Πρι με τη Renault F1, αλλά δεν έπεισε ότι αξίζει να πάρει θέση πίσω από το τιμόνι της ομάδας.

Πέραν της Lotus F1, οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες -Red Bull Racing, McLaren, Ferrari, Mercedes- και η Sauber θα διατηρήσουν το 2012 αναλλοίωτα τα οδηγικά τους δίδυμα. Συνεπώς, οι πιο ενδιαφέρουσες ομάδες με ελεύθερες θέσεις είναι οι Force India και Williams. Η πρώτη φημολογείται ότι θα κρατήσει τον Πολ ντι Ρέστα (που έχει την υποστήριξη της Mercedes Benz) και θα επιλέξει μεταξύ των Αντριαν Σούτιλ και Νίκο Χούλκενμπεργκ. Οποιος εκ των δύο Γερμανών δεν επιλεχθεί, φημολογείται ότι θα διεκδικήσει με ανταγωνιστή τον Ρούμπενς Μπαρικέλο την ελεύθερη θέση της Williams δίπλα στον Πάστορ Μαλντονάντο, που έχει ήδη ανακοινωθεί από την ομάδα.

Στην Caterham (γνωστή φέτος ως Team Lotus) όλα δείχνουν ότι η Red Bull θα τοποθετήσει τον «προστατευόμενό» της Ντανιέλ Ριτσιάρντο στη θέση του Γιάρνο Τρούλι και δίπλα στον Χέικι Κοβαλάινεν, ώστε να κρατήσει τους άλλους δύο νεαρούς της οδηγούς, Χάιμε Αλγουερσουάρι και Σεμπαστιάν Μπουεμί, ξανά στην Toro Rosso.

Τέλος, στη Marussia (πρώην Virgin) φημολογείται ότι οδεύει ο Βιτάλι Πετρόφ, με τις μεγάλες χορηγίες του από τη Ρωσία, από όπου κατάγεται και η νέα ιδιοκτήτρια της ομάδας, η αυτοκινητοβιομηχανία Marussia. Για να τον αποκτήσει, η ομάδα πρέπει να σπάσει το συμβόλαιο του Τίμο Γκλοκ, διότι έχει ήδη αποκτήσει τον Γάλλο Σαρλ Πικ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...