Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Αλλάζει όνομα η Mercedes

Michael Schumacher, Mercedes MGP W01, pre-seas...
Image via Wikipedia
Ενόψει του νέου πρωταθλήματος η Mercedes αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της και να γίνει Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

Η προσθήκη των αρχικών AMG γίνεται για να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη εταιρεία βελτιώσεων της Mercedes-Benz στη Formula 1. Ένα παρακλάδι της γερμανικής μητρικής εταιρείας που έχει συνδέσει άμεσα το όνομά του με το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM) εκεί όπου η Mercedes AMG έχει επικρατήσει σε 165 αγώνες από τους 342 του θεσμού ενώ από το 1988 μετράει ήδη 32 τίτλους. Κατά συνέπεια θεωρείται μία από τις επιτυχημένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Με την απόφαση αλλαγής του ονόματος η Mercedes-Benz θέλησε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της AMG με την Formula 1. Και λέμε ακόμη περισσότερο καθώς η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων είναι αυτή που παρέχει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας του αθλήματος και το ασθενοφόρο, επίσης.

Όπως ανέφερε και ο αντιπρόεδρος της Mercedes-Benz Motorsport, Νόρμπερτ Χάουγκ «αυτά τα τρία γράμματα (σ.σ. AMG) είναι συνώνυμα με την υψηλή τεχνολογία, την αγωνιστική απόδοση και τον ενθουσιασμό. Και αυτό το βήμα είναι ένα επιπλέον δυνατό σημάδι στρατηγικής δέσμευσης που δίνει η Mercedes-Benz στη Formula 1».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Ρος Μπράουν θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί προάγγελο πως η Mercedes θα είναι πιο ανταγωνιστική το 2012.

«Είμαστε υπερήφανοι που αποκαλύπτουμε το νέο μας όνομα. Προσθέτει ένα ακόμη στοιχείο υψηλής απόδοσης στην ταυτότητα της ομάδας μας. Στο εργοστάσιο μας, έχουμε εστιάσει εδώ και καιρό στην πρόκληση του 2012 και στην ξεκάθαρη πλέον φιλοδοξία μας να ανέβουμε στο grid την επόμενη χρονιά».

Για την ιστορία η Mercedes είναι η τέταρτη ομάδα στη Formula 1 που αλλάζει το όνομά της το 2012 μετά της Marussia, Caterham και Lotus.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...