Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Σε θετικό κλίμα

Formula One 2010 Rd.8 Canadian GP: Lewis Hamil...
Image via Wikipedia
Η Συμφωνία περιορισμού Δαπανών (RRA) είναι αυτή που χώρισε τις ομάδες στη FOTA, αλλά είναι κι αυτή που τις ενώνει.

Όπως ήταν γνωστό, χθες οι Red Bull, Ferrari, McLaren και Mercedes GP συναντήθηκαν για να προσπαθήσουν να βρουν λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με την εν λόγω Συμφωνία μεταξύ των ομάδων.

Αυτή ήταν μια πρώτη επαφή των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της Formula και όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα υπήρξε μια μικρή πρόοδος. Αν και η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποια επίσημη συμφωνία οι τέσσερις πλευρές ήθελαν να συζητήσουν για να δουν αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος να δοθεί λύση στο μέλλον. Πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα και πως θα ακολουθήσουν κι άλλες διαπραγματεύσεις που ίσως οδηγήσουν στην επίτευξη συμφωνίας.

Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες πρώτα η Ferrari και στη συνέχεια η Red Bull είχαν ανακοινώσει την παραίτησή τους από την FOTA. Κύρια αιτία ήταν το αδιέξοδο στη Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών, ένα θέμα που διχάζει τα μέλη της Ενωσης.

Παρά την αποχώρησή της η Red Bull, μέσω του αγωνιστικού της διευθυντή, Κρίστιαν Χόρνερ, δηλώνει ότι παραμένει πιστή στη προσπάθεια περιορισμού και ελέγχου του κόστους συμμετοχής στην Formula 1. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν και η χθεσινή συνάντηση, στην οποία οι τέσσερις ομάδες ήθελαν να δουν αν θα μπορούσαν να λύσουν τις διαφορές τους, πριν αναμειχθούν στις συζητήσεις και οι υπόλοιπες ομάδες-μέλη ή μη της FOTA.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...