Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Χωρίς ομάδα ακόμη ο Σούτιλ

Απορημένος δηλώνει ο Αντριαν Σούτιλ καθώς ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει επαγγελματική στέγη για την επόμενη χρονιά.

Ο Γερμανός πιλότος παραδέχεται ότι αισθάνεται αμήχανα με αυτή την κατάσταση.

Τους τελευταίους δέκα αγώνες ο Σούτιλ ανέβασε την απόδοσή του καταφέρνοντας πάντα να τερματίζει στην πρώτη δεκάδα. Ηδη, στο πρωτάθλημα των οδηγών κατάφερε να ολοκληρώσει την χρονιά ένατος, συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της έκτης θέσης στους κατασκευαστές για την Force India.

Η αβεβαιότητα όμως που επικρατεί στην ομάδα του Βιτζάι Μαλάια και η μη ανακοίνωση από τον Ινδό μεγιστάνα του οδηγικού διδύμου στην Force India για το 2012, προβληματίζουν έντονα τον Σούτιλ.
Σε δηλώσεις του στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι είχε ζητήσει από τον Μαλάια μια άμεση επίσημη απάντηση για το αν θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη χρονιά. Το «αφεντικό» της ομάδας του είχε υποσχεθεί ότι θα αποκαλύψει σύντομα την απόφασή του, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Παράλληλα, η αναποφασιστικότητα που υπάρχει ενισχύθηκε και από τη μη δήλωση πιλότων για την Force India το 2012 στην επίσημη λίστα της FIA που δημοσιεύτηκε πριν μερικές ημέρες. Επιπλέον, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έχει μεγάλες πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Σούτιλ του χρόνου στην ομάδα.

Ο Γερμανός πιλότος που έχει συνδεθεί και με τις Williams, Renault, υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δυσοίωνη και πως θεωρεί ανοησία να μην βρει μια θέση για την επόμενη χρονιά μετά την πολύ καλή φετινή του απόδοσή.

«Ετσι είναι η ζωή στη Formula 1 και θα πρέπει να το δεχθείς. Δεν δείχνει όμως τόσο άσχημα για το 2012. Θα δούμε τί θα γίνει. Για να είμαι ειλικρινής, είχα περίφημη επίδοση στους τελευταίους μου δέκα αγώνες. Σίγουρα αυτά τα αποτελέσματα, διευκολύνουν εμένα και τον μάνατζερ μου να ξεκαθαρίσουμε το μέλλον», δήλωσε στο επίσημο site της Formula 1 ο Αντριαν Σούτιλ,
αποκαλύπτοντας ότι έχει περισσότερες από μια επιλογές. «Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερες από μια επιλογές και προσπαθούμε να συνθέσουμε το καλύτερο πακέτο για την επόμενη χρονιά. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια απόφαση μέσα τις επόμενες δύο εβδομάδες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα ήταν ευχαριστημένος αν ήταν teammate του Κίμι Ραικόνεν στη Lotus του χρόνου. Η ομάδα του Ενστοουν έχει ακουστεί σα ένας από τους επόμενους σταθμούς στην καριέρα του.

«Ανέκαθεν έλεγα ότι ήμουν χαρούμενος αν είχα τον καλύτερο teammate που θα μπορούσα να έχω, καθώς αυτή είναι η μόνη ευκαιρία να δείξεις πόσο καλός είσαι. Και ο Κίμι θα ήταν σημαντικός και πολύ δυνατός...».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...