Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αποφάσεις FIA και αλλαγές στη Formula1

Jenson Button second corner
Image via Wikipedia
Η τελευταία συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) για το 2011, πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί (7 Δεκεμβρίου). Ο πρόεδρος της FIA Jean Todt, στην έναρξη της συνεδρίασης ευχαρίστησε τους Vijay Mallya και Vicky Chandhok για την φιλοξενία τους και για τη φιλοξενία της συνάντησης της FIA στην Ινδία.

Οι ακόλουθες, κυριότερες αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν:

- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Φ-1 (FIA FORMULA 1 WORLD CHAMPIONSHIP)
Αλλαγές των τεχνικών κανονισμών 2012
- Όλες οι ρυθμίσεις και οι παράμετροι της ‘’στάνταρ’’ μονάδας ECU των κινητήρων, που μέχρι τώρα ελέγχονταν μόνο από Τεχνικές Οδηγίες, θα ενσωματωθούν πλέον στο σχετικό τμήμα των Τεχνικών Κανονισμών.
-Οι απολήξεις των εξατμίσεων θα ορίζονται αυστηρά από τους κανονισμούς για να διασφαλιστεί ότι το αεροδυναμικό αποτέλεσμα των καυσαερίων της εξάτμισης στην αεροδυναμική του μονοθεσίου, να διατηρηθεί στο απολύτως ελάχιστο.
-Προβλέπεται καλύτερη σήμανση των διακοπτών ανάγκης/ασφαλείας μέσα στο κόκπιτ ώστε να μπορούν να επέμβουν οι κριτές της πίστας.
- Οι δομές της πλευρικής σύγκρουσης θα πρέπει τώρα να υποβάλλονται και σε περαιτέρω (ανοδική) δοκιμή αντοχής.


Mild Seven Renault F1 Team finished third in t...
Image via Wikipedia
Αλλαγές στους Αγωνιστικούς Κανονισμούς
- Τα μονοθέσια δεν θα μπορούν πλέον να παίρνουν μέρος στις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν, αν δεν έχουν περάσει όλα τα crash test.
- Θα υπάρχει μέγιστο όριο 4 ωρών διάρκειας του αγώνα για να διασφαλιστεί ότι μια μεγάλης διάρκειας διακοπή του αγώνα, δεν θα έχει αποτέλεσμα να   διαρκεί ο αγώνας μέχρι οκτώ ώρες.
- Πριν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας επιστρέψει στα pit, όλα τα μονοθέσια που έχουν «χάσει» γύρο θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στο τέλος της κατάταξης, για να υπάρχει ‘’καθαρή επανεκκίνηση’’ ώστε τα πιο αργά μονοθέσια να μην εμποδίζουν εκείνα που αγωνίζονται για τις κορυφαίες θέσεις.
-Τα μονοθέσια που είναι στο pit lane όταν ο αγώνας διακοπεί, θα επιτρέπεται πλέον να επιστρέψουν στο grid στις θέσεις που είχαν όταν διακόπηκε ο αγώνας.
- Οι οδηγοί δεν θα μπορούν πλέον να βγουν από την πίστα χωρίς επαρκή λόγο, δηλαδή «κόβοντας» ένα σικέιν στο γύρο αναγνώρισης ή στο γύρο εισόδου, για να γλιτώσουν χρόνο και καύσιμα.
- Οι οδηγοί δεν επιτρέπεται πλέον να επιστρέψουν στην αγωνιστική γραμμή αν έχουν μετακινηθεί από αυτήν για να υπερασπιστούν τη θέση τους.
-Μία περίοδος δοκιμών τριών ημερών θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς δεν υπήρχε στο παρελθόν .
-Όλες οι αποφάσεις των αγωνοδικών που δεν είναι πλέον εφέσιμες βρίσκονται σε ένα σημείο των κανονισμών αντί σε διάφορα.
- Όλα τα ελαστικά που έχει στη διάθεσή του ένας οδηγός μπορούν να χρησιμοποιηθούν την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών - στο παρελθόν επιτρέπονταν μόνο τρία σετ.
Το πρόγραμμα του ΠΠ 2012 (FIA Formula One World Championship) επιβεβαιώθηκε, όπως είχε δημοσιευθεί.


Audi R10 (driven by Frank Biela)
Image via Wikipedia
-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP)
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον Διοργανωτή του Πρωταθλήματος, North One Sport και τη μητρική του εταιρεία, CSI . Η FIA έχει δεσμευθεί να διασφαλίσει το μακροπρόθεσμο εμπορικό μέλλον του πρωταθλήματος και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να προβλέψει τη μελλοντική του σταθερότητα. Η FIA εργάζεται σε ένα άμεσο σχέδιο για τη διασφάλιση των θεμελιωδών και αθλητικών στοιχείων ασφαλείας για την έναρξη της σεζόν 2012.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι η ημερομηνία εγγραφής για το πρωτάθλημα 2012 FIA World Rally για τους κατασκευαστές να μετατεθεί ως τις 19 Δεκεμβρίου.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συμφώνησε ότι, για λόγους ασφαλείας, συνολικά 10 ελαστικά διαφορετικών συνθέσεων μπορεί να χρησιμοποιηθούν στη θέση των καθορισμένων, όταν οι συνθέσεις ορίζονται ως επιλογή στο Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα. Η συνολική ποσότητα των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης   δεν αλλάζει.
Η ημερομηνία για το Ράλι Ισπανίας 2012 αλλάζει, 8 - 11 Νοεμβρίου.

-Ράλι
Από το 2013, αυτοκίνητα R4T είναι επιλέξιμα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Αυτή η νέα κατηγορία των 4WD αυτοκινήτων έχει σχεδιαστεί για να είναι οικονομικά, αποδοτικά και πιο προσιτά στους ανταγωνιστές. Η αποδοχή των διαφόρων αυτοκινήτων της κατηγορίας στο πλαίσιο της FIA για το Παγκόσμιο και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ράλι θα επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια του 2012.


Michael Schumacher, United States Grand Prix, ...
Image via Wikipedia
-FIA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής
Η ημερομηνία για την έναρξη των εγγραφών έχει επιβεβαιωθεί ως 19η Δεκεμβρίου και η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για τις ομάδες για ολόκληρο το Πρωτάθλημα   είναι η 18η Ιανουαρίου 2012. Η Επιτροπή Επιλογής Endurance - αποτελείται εξίσου από τα μέλη της FIA και ACO - θα συναντηθεί στις 25 Ιανουαρίου και ο τελικός κατάλογος εισόδου για το 2012 στο FIA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, θα δημοσιευθεί στις 2 Φεβρουαρίου.
Κατ 'εξαίρεση, επιπλέον αυτοκίνητα μπορεί να γίνουν δεκτά για ένα ή περισσότερους αγώνες που υπόκεινται σε συμμόρφωση με τους ισχύοντες τεχνικούς κανονισμούς και homologation, καθώς επίσης και το ενδιαφέρον που θα φέρει στο πρωτάθλημα. Αυτά τα αυτοκίνητα θα εμφανιστούν στην κατάταξη ανά περίπτωση, αλλά δεν θα υπολογίζονται στις διάφορες ταξινομήσεις για το πρωτάθλημα.
Για την περίπτωση Le Mans 24 Hours και μόνο, οι κατασκευαστές που καταχωρούνται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA ως LMP1 μπορούν, με τη συμφωνία της επιτροπής επιλογής, το ένα τρίτο των οχημάτων θα είναι επιλέξιμα για βαθμούς στο πρωτάθλημα. Μόνο δύο αυτοκίνητα που ταξινομούνται από τον κατασκευαστή θα έχουν το δικαίωμα βαθμών στο πρωτάθλημα.

-Το ημερολόγιο 2012 επιβεβαιώνεται ως εξής:
17/03 -ΗΠΑ -12 Ώρες του Sebring  
05/05- BEΛΓΙΟ -6 Heures de Spa-Francorchamps  
16-17/06 ΓΑΛΛΙΑ - 24 Heures du Mans
25/08- ΑΓΓΛΙΑ - 6 Ώρες Silverstone  
15/09- BΡΑΖΙΛΙΑ - 6 Ώρες   Sao Paulo/ Interlagos
29/09 -ΜΠΑΧΡΕΗΝ - 6 Ώρες   Μπαχρέιν / Sakhir
14/10 ΙΑΠΩΝΙΑ= 6 Ώρες Fuji
- (Νοέμβριος) 6 ώρες ΑΓΩΝΑ- ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ

-FIA ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FORMULA E

NORTHAMPTON, UNITED KINGDOM - JULY 10:  (L-R) ...
Image by Getty Images via @daylife
Το πρωτάθλημα FIA Formula E έχει οριστεί να ξεκινήσει το 2013. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Ηλεκτρικών και Νέων Ενεργειών έχει εργαστεί σε δύο βασικά σημεία, το πρώτο αφορά τα θέματα ασφάλειας για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) και την ανάπτυξη ενός πρωτοκόλλου ασφαλείας για κριτές και ομάδες διάσωσης που εργάζονται σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν αυτά τα είδη των οχημάτων . Το δεύτερο σχετίζεται με τον ορισμό των τεχνικών προδιαγραφών και την έκδοση των δύο προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ένα για την προώθηση που είναι σε εξέλιξη, και η δεύτερη για την κατασκευή αυτοκινήτων, η οποία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Όλες οι σχετικές προτάσεις θα υποβληθούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού το Μάρτιο 2012.

-ΓΥΝΑΙΚΕΣ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Το πρόγραμμα με γυναίκες ως πρεσβευτές του μηχανοκίνητου αθλητισμού   θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του 2012, μαζί με τη διοργάνωση του πρώτου σεμιναρίου αφιερωμένο σε συντονιστές που ορίζονται από τις Εθνικές Λέσχες.
Επιπλέον, μια «ειδική ομάδα», θα δημιουργηθεί εντός της Επιτροπής να προσδιορίσει τα μελλοντικά ταλέντα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ- MOTOR SPORT
Από το 2012, αυτοκίνητα της Περιόδου J1 θα είναι επιλέξιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλλυ Sporting.
Μια σειρά από προγράμματα ιστορικών αγώνων αναβάσεων και ράλι επιβεβαιώθηκαν για το 2012.

-Karting
Ο ακόλουθος αγώνας έχει προστεθεί στο ημερολόγιο 2012:
CIK-FIA U-18 & Παγκόσμιο Πρωτάθλημα CIK-FIA Academy Trophy (γύρος 3):
01-03/11 / Μπαχρέιν

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ & Αθλητικοί Κανονισμοί
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε 2.012 ημερολόγια για μια σειρά Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Έπαθλα για σύγχρονους και ιστορικούς αγώνες και ράλι σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές ημερολόγιο και αθλητικών κανονισμών θα είναι διαθέσιμο στο fia.com από τις 15 Δεκεμβρίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...