Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Formula 1: Θετική, υπό όρους, στις μετονομασίες η Ferrari

Giancarlo Fisichella driving for the Sauber te...Image via WikipediaΗ Ferrari δεν προτίθεται να φέρει αντίρρηση στην αλλαγή ονομάτων των Lotus και Renault την επόμενη χρονιά, αλλά επιζητεί ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την συχνή εμφάνιση αυτού του φαινομένου.

Η συχνή αλλαγή ονομάτων στις ομάδες της Formula 1 ανάλογα με το όνομα του αγοραστή ή επενδυτή έχει προκαλέσει τριβές στις τάξεις της FOTA (Ενωση των ομάδων της Formula 1).

Στη συνάντηση της επιτροπής του αθλήματος στις 3 Νοεμβρίου στην Γενεύη, αναμένεται να γίνει ψηφοφορία για να εγκριθεί (ή όχι) η μετονομασία της Lotus σε Caterham και της Renault σε Lotus, το 2012.

Ηδη, κάποιες ομάδες όπως η Ferrari, η Sauber και η HRT έχουν ζητήσει κάποιες διευκρινίσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μη γίνει αυτό μη συνήθεια για τις ομάδες.

Το συγεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση των μελών της FOTA το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Νότια Κορέα, με το αφεντικό της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι να υποστηρίζει ότι η Scuderia δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στις αλλαγές ονομάτων των Lotus και Renault. αντίστοιχα.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό. Θέλουμε όμως να αποσαφηνίσουμε ότι στο μέλλον θα πρέπει να θεσπιστούν κάποιοι κανόνες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το φαινόμενο δεν θα συμβαίνει κάθε δύο εβδομάδες σα μία εμπορική τακτική που οι ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιούν», δήλωσε το «αφεντικό» της Ferrari.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι θα πρέπει να θεσπιστούν όροι ώστε η ονομασία της ομάδας να μην έχει σχέση με τον επενδυτή. «Θα πρέπει να ορίσουμε κανόνες που θα λένε, ναι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ή συγνώμη δεν είναι εφικτό», τόνισε ο Στέφανο Ντομενικάλι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...