Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

GP Καναδά: Ξεπούλησαν στο Μόντρεαλ!

Οι οργανωτές του αγώνα έβγαλαν ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις εισιτηρίων για το 2010 καθώς τα μαγικά χαρτάκια εξαντλήθηκαν και ξεκίνησαν τις πωλήσεις για το 2011: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Οι κάτοικοι του Μόντρεαλ είναι περήφανοι για τον αγώνα έδειξαν το ενδιαφέρον τους από πέρυσι το Δεκέμβριο που ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων.
Επιπλέον πουλήθηκαν πολλά εισιτήρια στην Ευρώπη. Οι τηλεθεατές του αγώνα που είναι πολλά εκατομμύρια αποφασίζουν κάποια στιγμή να ζήσουν τη μαγεία από κοντά. Θα τους καλωσορίσουμε με ενθουσιασμό και προσκαλώ τους πολίτες του Μόντρεαλ να κάνουν το ίδιο» δήλωσε για λογαριασμό των οργανωτών ο Φρανσουά Ντουμοντιέ της Octane Racing Group που έχει αναλάβει το promotion του αγώνα. Το Καναδικό GP οργανώνεται στο Μητροπολιτικό πάρκο που δημιουργήθηκε το 1976 εκεί που ήταν το κωπηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών αγώνων.
Όλα αυτά πάνω σε ένα τεχνητό νησί, τo νησάκι της Παναγίας που δημιουργήθηκε από τα μπάζα του Μετρό και βρίσκεται στο μέσον της κοίτης του Αγ. Λαυρεντίου. Στην είσοδό του δεσπόζει η Βιόσφαιρα κέντρο ερευνών που αφορούν στο περιβάλλον. Η πίστα δεν είναι μόνιμη αλλά σχηματίζεται από τους δρόμους που όλες τις άλλες μέρες του χρόνου χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στο πάρκο. Φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Ζυλ Βιλνέβ, πατέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή Ζακ Βιλνέβ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε δοκιμές F1 το 1982. Το μήκος της πίστας είναι 4361m και χρειάζονται 70 γύροι για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Οι οδηγοί πατούν τέρμα γκάζι στο 57% του γύρου, η φθορά των ελαστικών είναι υψηλή και οι κλίσεις στις αεροτομές μικρές.  Ευνοούνται τα μονοθέσια με καλή τελική ταχύτητα και σταθερότητα στο φρενάρισμα ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ελκτική πρόσφυση στην έξοδο των αργών στροφών. Η Bridgestone έχει στη διάθεση των ομάδων την πολύ μαλακή και τη μέση γόμα. Η φθορά των ελαστικών είναι υψηλή, πιθανόν να δούμε 2 pit stop από κάποιες ομάδες στο συγκεκριμένο αγώνα. Το σικέιν πριν τη γραμμή του τερματισμού καταλήγει στον «τοίχο των πρωταθλητών». Ονομάζεται έτσι γιατί έχουν πέσει πάνω του σχεδόν όλοι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Ο καιρός προβλέπεται βροχερός για το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στο Μόντρεαλ από 13 έως 20 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...