Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο Φελίπε Μάσα στην Williams

Μετά τα δάκρυα του αποχαιρετισμού στην Scuderia, ήρθαν τα χαμόγελα για τον Βραζιλιάνο πιλότο!


Η Williams επιβεβαίωσε τα σενάρια των τελευταίων ωρών και ανακοίνωσε το δίδυμο για την επόμενη σεζόν τους Φελίπε Μάσα και Βάλτερι Μπότας. Έτσι μετά τους Κάρλος Ρόιτμαν, Νέλσον Πικέ, Άιρτον Σένα, Αντόνιο Πιτσόνια, Ρούμπενς Μπαρικέλο και Μπρούνο Σένα, ο 32χρονος βραζιλιάνος γίνεται ο έβδομος οδηγός από την χώρα της σάμπας που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Williams.


Απαίτηση του Φρανκ Ουίλιαμς,είναι να ερχόταν στην ομάδα ένας πιλότος με εμπειρία που θα έχει την δυνατότητα να εξελίξει το μονοθέσιο,όπως και έγινε. Ο Μάσα, μετά την 9χρονη παρουσία του στην Ferrari, αλλά και οι γνώσεις που έχει αποκομίσει,οδήγησαν το αφεντικό της βρετανικής ομάδας να προχωρήσει στην απόκτηση του καθώς θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός πιλότος που θα μπορούσε να βοηθήσει την ιστορική ομάδα να βελτιωθεί.

Ο ένας έρχεται, ο άλλος φεύγει...

Η εξέλιξη αυτή όπως είναι φυσικό επιβεβαιώνει και επίσημα το διαζύγιο ανάμεσα στην Βρετανική ομάδα και τον Παστόρ Μαλντονάντ ( έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μάσα που τον αντικαθιστά), μετά από τρεις σεζόν συνεργασίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Williams αναφέρει: «Η Williams F1 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το δίδυμο  για το 2014 αλλά και να καλωσορίσει τον Φελίπε στην οικογένεια της. Είναι ένας έμπειρος πιλότος με σπουδαίο ταλέντο. Θα μας βοηθήσει πολύ με τη πλούσια εμπειρία του, σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας μας. Το νέο δίδυμο αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα για να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες. Όσο για τον Βάλτερι, παραμένει ως δεύτερος οδηγός καθώς είναι ένα πολύτιμο ταλέντο και περιμένουμε πολλά από αυτόν στο μέλλον».

Για τον Μάσα, που αυτή θα είναι μία νέα αρχή στην καριέρα του όντας από το 2006 ως επίσημος οδηγός της Ferrari, εμφανώς ικανοποιημένος  για την ολοκλήρωση της συμφωνίας να δηλώνει :   «Η Williams είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ομάδες όλων των εποχών στη Formula 1. Όταν ήμουν μικρός, πάντα ονειρευόμουν να οδηγήσω για τη Williams, τη Ferrari ή τη McLaren, είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που κατάφερα να υπογράψω σε μία ακόμα ομάδα θρύλο, μετά τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Για τη Williams έχουν οδηγήσει μερικοί από τους σπουδαιότερους βραζιλιάνους οδηγούς, υπάρχει λοιπόν και εθνικός δεσμός με την ομάδα. Έχω πολλά κίνητρα και θέλω να ξεκινήσω να δουλεύω σκληρά, σε μία νέα, μεγάλη πρόκληση στη καριέρα μου».

Ο Βάλτερι Μπότας που δεν έκρυβε και αυτός την χαρά του από την εξέλιξη  της παραμονής του στην Williams δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενος που μένω στην ομάδα για 2η χρονιά. Τους γνωρίζω όλους εδώ αρκετά χρόνια καθώς αρχικά ήμουν οδηγός δοκιμών. Νοιώθω σαν στο σπίτι μου. Πιστεύω στις δυνατότητες της Williams και γνωρίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ανυπομονώ να βρεθώ πλάι με τον Φελίπε. Είναι γρήγορος και έμπειρος οδηγός και δίπλα του έχω να μάθω πολλά».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...