Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Formula 1: Εκτός 2012 ο Κουμπίτσα

O Πολωνός πιλότος ενημέρωσε σχετικά την Renault που ανέμενε μια τελική απάντηση για την κατάσταση του και το αν θα είναι σε θέση να οδηγήσει την επόμενη χρονιά.
Ο Κουμπίτσα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ράλι στην Ιταλία τον περασμένο Φεβρουάριο με αποτέλεσμα να λείψει από όλο το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1. H ανάρρωσή και η αποθεραπεία του συνεχίζονταν κανονικά, αλλά η Renault του είχε ζητήσει να της δώσει μία σαφή απάντηση για το αν θα είναι σε θέση να βρεθεί σε ένα από τα μονοθέσια της το 2012, ώστε να τον υπολογίζει ή όχι στο οδηγικό της δίδυμο.
Τελικά, ο Πολωνός πιλότος σήμερα ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στην ομάδα του Ενστοουν αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να είναι έτοιμος μέχρι τις 18 Μαρτίου που ξεκινάει το πρωτάθλημα.
Παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του πως η απόφασή του αυτή ήταν αρκετά δύσκολη και σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται τη στάση της Renault διότι θα πρέπει να επιλέξει έγκαιρα τους οδηγούς που θα την εκπροσωπήσουν στις πίστες την επόμενη χρονιά.
«Αν και δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, συμπέρανα ότι ακόμα δε μπορώ να είμαι βέβαιος ότι θα είμαι έτοιμος για το 2012. Ειδοποίησα την ομάδα και τους ενημέρωσα σχετικά για την κατάσταση. Ηταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά είναι η πιο λογική.
Επίσης γνωρίζω ότι η Renault θέλει να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά, και μια επιπλέον επέκταση των προθεσμιών δεν θα ήταν σωστή. Σε προσωπικό επίπεδο, η ανάρρωσή μου εξακολουθεί να είναι ενθαρρυντική και οι γιατροί μου εντυπωσιάζονται. Απλά, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο και θέλω να είμαι 100% έτοιμος πριν δεσμευτώ σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με την οδήγηση.
Τέλος, λυπάμαι που δε μπορώ να δώσω περισσότερα νέα και δεν έχω εμφανιστεί σε εφημερίδες. Ευχαριστώ τους φίλους μου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για εμένα ώστε να ανταπεξέλθω στη δυσκολότερη περίοδο της ζωής μου», τόνισε ο Πολωνός πιλότος.
Η Renault από την πλευρά της στην ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογράμμισε ότι ο Κουμπίτσα μπορεί να κουνήσει το χέρι και τον αγκώνα του ενώ περπατάει κανονικά χωρίς κάποιο βοήθημα. Επιπλέον η ομάδα του Ενστοουν αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Πολωνό πιλότο για επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2013 καθώς έληγε στα τέλη του επόμενου χρόνου.
Ο επικεφαλής της ομάδας Ερικ Μπουγέ εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση του Κουμπίτσα και τόνισε ότι η Renault θα του συμπαρασταθεί όσο μπορεί.
«Ολοι στην ομάδα είμαστε απογοητευμένοι σήμερα. Το ότι Ρόμπερτ δε θα οδηγήσει στην Αυστραλία, στην έναρξη της επόμενης σεζόν, δεν είναι αυτό που ευχόμασταν. Εντούτοις, πήρε μια πολύ ώριμη απόφαση, με γνώμονα το καλύτερο συμφέρον της Lotus Renault GP.
Ως ομάδα είμαστε μια οικογένεια και παραμένουμε 100% μαζί του και θα βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ένα πρόγραμμα με δοκιμές σε εξομοιωτή και οδήγηση με μονοθέσιο τον περιμένουν. Στο μεταξύ θα ξεκινήσουμε να έχουμε υπόψη μας κάποιους οδηγούς για να καταλήξουμε στο δίδυμο μας την επόμενη χρονιά, όσο το δυνατόν συντομότερα.
Ο Ρόμπερτ θα συνεχίσει βήμα-βήμα και θα μπει πάλι στο μονοθέσιο του όταν νιώσει ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να το κάνει. Εκ μέρους των 520 μελών της ομάδας, του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση», δήλωσε ο Ερικ Μπουγέ.
Με την αξέλειξη αυτή, η Renault θα κινηθεί άμεσα στην αναζήτηση ενός ακόμη πιλότου καθώς ο Βιτάλι Πετρόφ έχει ήδη συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι τα τέλη του 2012. Μικρό προβάδισμα έχει ο Ρομάν Γκροσεάν σε σχέση με τον Μπρούνο Σένα, ο οποίος, όμως στη Βραζιλία, τελευταίο αγώνα της χρονιάς, έχει μια τελευταία ευκαιρία να κερδίσει πόντους στην κούρσα διεκδίκησης της μιας θέσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...