Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων από τροχαία

Πρωτοβουλίες  της INTERAMERICAN για την οδική ασφάλεια  
Εν όψει της  Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, η INTERAMERICAN ανακοίνωσε την ανανέωση της συμμετοχής της ως μέλους στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας για την επόμενη τριετία. Η εταιρεία, σύμφωνα με τους όρους ανανέωσης, υπέβαλε ένα σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη κουλτούρας ασφαλούς οδήγησης, που κινείται στη γραμμή της κυκλοφοριακής αγωγής. 
Ειδικότερα, η INTERAMERICAN συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης – εκπαίδευσης των πολιτών οργανώνοντας εκδηλώσεις σε δήμους της περιφέρειας και σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες με σεμινάρια του βετεράνου οδηγού αγώνων αυτοκινήτου Ιαβέρη, με πρακτικές επιδείξεις αντιμετώπισης οδικών κινδύνων, με έντυπο υλικό, προβολές ταινιών, υποστήριξη υπηρεσιών Τροχαίας και χορηγίες πρωτοβουλιών, όπως αυτή που έχει προγραμματίσει η Λέσχη Lion του Ηρακλείου Κρήτης το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, με συναυλία μνήμης για τα θύματα τροχαίων  δυστυχημάτων στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. 
Η καμπάνια της  INTERAMERICAN για την οδική ασφάλεια, με κεντρικό μήνυμα «Ασφαλής οδήγηση: μονόδρομος στη ζωή σου» εξελίσσεται οργανωμένα από το 2004 και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» της εταιρείας. Η INTERAMERICAN διαχειρίστηκε πέρυσι 68 θανάτους από τροχαία και εστιάζει στην αντιμετώπιση σχετικών κινδύνων σε συνάφεια με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και υποδομές. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει το θλιβερό «προνόμιο» της πρώτης θέσης σε νεκρούς από τροχαία στην Ε.Ε. των 27 χωρών με 116 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...