Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τελευταία πρόβα του Λεμπ με το Peugeot 208 Τ16 Pikes Peak

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ και το Peugeot 208 T16 Pikes Peak έκαναν μια τελευταία πρόβα επί ευρωπαϊκού εδάφους, λίγο πριν αναχωρήσουν για το Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου στις 30 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

Το σκηνικό της τελευταίας πρόβας στήθηκε στο όρος Βαντού, στη Νότιο Γαλλία, σε μια διαδρομή γνωστή από τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, όπου όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ειδικοί της ποδηλασίας, «εδώ είναι που ξεχωρίζουν οι άντρες από τα αγόρια». Όχι άδικα. Βλέπετε η φιδίσια διαδρομή φτάνει μέχρι τα 1.909 μέτρα υψόμετρο και μπορεί η θέα προς την γαλλική Προβηγκία να σε αποζημιώνει μόλις φτάσεις στο υψηλότερο σημείο, αλλά μέχρι να φτάσεις... Αυτό είχε στο μυαλό του και ο Λεμπ λίγο πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές, όπου ανέφερε αστειευόμενος πως «έχετε περισσότερες πιθανότητες να με δείτε να φτάνω στην κορυφή με το 208, παρά με ένα ποδήλατο».

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή του 208 T16 Pikes Peak έξω από το κλειστό περιβάλλον μιας πίστας και το όρος Βαντού δεν επιλέχτηκε τυχαία. Η ομάδα ήθελε να κάνει δοκιμές σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο υψόμετρο ώστε να προσομοιώσει τις συνθήκες που θα συναντήσει στο Κολοράντο, όπου ο τερματισμός της διαδρομής βρίσκεται στα 4.301 μέτρα.


«Ήταν μια σημαντική δοκιμή, καθώς η διαδρομή του Pikes Peak διαφέρει πολύ από περιβάλλον μιας πίστας. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να αξιολογήσουμε το αυτοκίνητο σε μια επιφάνεια που πλησιάζει περισσότερο αυτή που θα συναντήσομε στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Γάλλος πολυπρωταθλητής των αγώνων Ράλι.
«Δεν είναι η δύναμη του αυτοκινήτου που με εντυπωσιάζει πια» συνέχισε ο Λεμπ. «Αυτή τη συνήθισα Είναι η ταχύτητα με την οποία εξέρχεται από τις στροφές και πλησιάζει την επόμενη. Στην πίστα έχεις ταμπέλες και μπορείς να σημαδέψεις τα σημεία φρεναρίσματος, αλλά εδώ έξω τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Μπορεί να κινείσαι με 5η ή 6η σχέση και ξαφνικά να δεις την απέναντι πλαγιά του βουνού. Εδώ πρέπει να βρεις μόνος σου που και πόσο θα φρενάρεις».
Το παρόν στις τελευταίες δοκιμές της ομάδας επί ευρωπαϊκού εδάφους έδωσε και το θρυλικό Peugeot 405 Τ16, που άφησε το μουσείο για να πρωταγωνιστήσει μαζί με το 208 T16 σε ένα εντυπωσιακό video που ετοίμασε η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...