Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ferrari και Red Bull αμφισβητούν τον θρίαμβο του Ρόσμπεργκ στο γκραν πρι του Μονακό


Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πανηγυρίζει τον θρίαμβο του στο γκραν πρι του Μονακό την Κυριακή.
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes ήταν ο θριαμβευτής του γκραν-πρι στο Μονακό την Κυριακή. Ωστόσο λίγες ώρες μετά την καρό σημαία, FIA ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει ακροαματική διαδικασία ύστερα από την επίσημη καταγγελία που κατέθεσαν οι ομάδες της Ferrari και της Red Bull, οι οποίες κατηγορούν τη Mercedes ότι μετά το γκραν πρι της Ισπανίας πριν από δύο εβδομάδες έκανε παρατύπως νέες δοκιμές ελαστικών με την Pirelli

H FIA ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι Mercedes, Ferrari και Red Bull καθώς και η βιομηχανία ελαστικών Pirelli, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το ζήτημα.

Στον αγωνιστικό τομέα, η παράδοση που θέλει τον κάτοχο της pole position να τερματίζει πρώτος και στον αγώνα, συνεχίστηκε.

Η Mercedes ήταν το μεγάλο φαβορί, σύμφωνα και με τους περισσότερους οδηγούς οι οποίοι επαληθεύτηκαν. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, είχε πολλά ατυχήματα και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε αρκετές φορές στην πίστα.

Στο βάθρο βρέθηκαν και οι δυο πιλότοι της Red Bull, ο  Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Μαρκ Γουέμπερ.

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς με το τρακάρισμα του Φελίπε Μάσα. Μάλιστα, ο οδηγός της Ferrari έδειξε να πονάει και φόρεσε κολάρο.

Στη συνέχεια ήταν το ατύχημα του Πάστορ Μαλδονάδο (Williams) με τον Μαξ Τσίλντον (Marussia), στον 63ο γύρο το μονοθεσιο του Γκροζάν (Lotus) συγκρούστηκε με την Toro Rosso του Ρικιαρντο, ενώ στον 70ο γύρο, είχαμε την κόντρα του Ράικονεν (Lotus) με τον Πέρες (McLaren). Το αποτέλεσμα ήταν να αντιμετωπίσει πρόβλημα στα ελαστικά ο Ραικόνεν και τελικά να τερματίσει στη δέκατη θέση, ενώ μετά από τρεις γύρους εγκατέλειψε  ο Πέρες.

Στην τέταρτη θέση ήταν ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Mercedes και ακολούθησαν οι Σουτιλ (Force India), Μπάτον (McLaren), Αλόνσο (Ferrari), Βερνιέ (Toro Rosso), Ντι Ρέστα (Force India) και Ράικονεν (Lotus).

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Φέτελ με 107 βαθμούς. Ακολουθούν, οι Ράικονεν  86, Αλόνσο 78, Χάμιλτον 62.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Red Bull έχει 164 βαθμούς και ακολουθούν, Ferrari 123, Lotus 112, Mercedes 109.      

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...