Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ανάβαση Ριτσώνας: Ταχύτερος ο Κύρκος [video]

Ο πρώτος γύρος του Π.Π. Αναβάσεων 2014 διεξήχθη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 7-8 βαθμούς μέση τιμή, αλλά με λιγότερο άστατο και βροχερό καιρό από αυτό των δοκιμαστικών του Σαββάτου, συνθήκες που βελτίωσαν πρόσφυση και χρόνους.

Αναλογικά με τις καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ήταν αρκετός και αρκετά πειθαρχημένος που μόνο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο αγώνας τελείωσε χωρίς μεγάλα απρόοπτα και η συνδιοργάνωση των δύο Σωματείων (START LINE και Α.Σ.Μ.Α.) μόνον σαν επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί.


Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, όπου στην ομάδα «Α» ο Σπύρος Βοργιάς (Peugeot 106 A/6) , μετά από υποδειγματική. Στην δεύτερη θέση, τερμάτισε με ίδιο αυτοκίνητο ο Γιάννης Ζάγαρης με χρόνο 5.19΄04΄΄ και στην τρίτη ο Μιχάλης Ευθυμίου με συνολικό χρόνο 5.23΄00΄΄.

Στην κλάση Ε/Α5 ο  Παναγιώτης Σπηλιωτόπουλος (ο οποίος μας παραχώρησε και τα onboard πλάνα του βίντεο που ακολουθεί) τερμάτισε στην δεύτερη θέση με το Peugeot 106 Rallye, πίσω από τον Θανάση Μπαρτή με Peugeot 106 Kit Car.

Στην κατηγορία «Ν» όλοι περίμεναν την μάχη του περσινού πρωταθλητού Παναγιώτη Κύρκου με τον νεοεμφανιζόμενο στον θεσμό Βαγγέλη Αρβανιτάκη, και οι δύο στο τιμόνι Mitsubishi 9ης γενιάς. Η νίκη πήγε στον περσινό πρωταθλητή για 2 δεύτερα και ένα εκατοστό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Απόστολος Βιδούρης, με συνολικό χρόνο 5.21΄25΄΄.

Η άλλη αναμενόμενη μάχη, ήταν αυτή της ομάδας «Ε» όπου Λεωνίδας Κύρκος και Μάριος Ηλιόπουλος με ίδια αυτοκίνητα, λογικά θα διεκδικούσαν την νίκη. Οι επιδόσεις στα επίσημα χρονομετρημένα, δεν προϊδέαζαν για κάτι τέτοιο, αλλά ο χρόνος του Μάριου Ηλιόπουλου στο πρώτο σκέλος (13 δέκατα πιο γρήγορος) μάλλον ξάφνιασε τους πάντες. Έτσι, στο δεύτερο σκέλος ο Λεωνίδας Κύρκος, «έβαλε το κεφάλι κάτω» και παίρνοντας 79 δέκατα πίσω εξασφάλισε την πρώτη νίκη της χρονιάς, με διαφορά 66 δέκατα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Λιώρης 12΄24΄΄ πίσω από τον πρώτο. Η ιδιαίτερα μικρή διαφορά των δύο πρωταγωνιστών, προϊδεάζει για μία ενδιαφέρουσα χρονιά.


Νικητές στις κατηγορίες των ιστορικών, αναδείχθηκαν οι : Κατηγορία 1 Βαγγέλης Μπιρλιράκης(6.50΄94΄΄) - Κατηγορία 2 Απόστολος Μαρασλής (5.44΄.26΄΄), Γιώργος Κατσαρός (5.51΄83΄΄) Μάριος Σταφυλοπάτης (6.15΄79΄΄) - Κατηγορία 3 Γιάννης Τσαλαματάς (5.34΄36΄΄), ΤIm Davis (6.10΄23΄΄) Λυμπέρης Παπάζογλου (6.24΄.98΄΄).

Τελειώνοντας, στην κατηγορία Saloon, νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Πατσουρέας με το θηριώδες Mitsubishi του και συνολικό χρόνο 5.01΄52΄΄. Ακολούθησαν οι Νίκος Περατινός με χρόνο 5.07΄12΄΄ και Παρασκευάς Ραπατζίκος με χρόνο 5.47΄95΄΄.

Άλλη μία ανάβαση Ριτσώνας πέρασε στην ιστορία με θετικά πρόσημα στην ασφάλεια, στην προσέλευση και πειθαρχία των θεατών και στον συναγωνισμό και θέαμα των οδηγών.
Επόμενο ραντεβού μας στην Κύμη στις 10 και 11 Μαΐου για τον 2ο γύρο του Π.Π. Αναβάσεων.

peritroxon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...