Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

"Σκληρά" λόγια για Sauber ο Μπάτον

"Ηλίθιο" αποκάλεσε ο Τζένσον Μπάτον τον Καμούι Κομπαγιάσι και "στόλισε" τόσο τον Ιάπωνα, όσο και τον Σέρχιο Πέρες και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα

Φαίνεται πως οι καλές εντυπώσεις δεν διαρκούν πολύ στη Φόρμουλα 1! Μια εβδομάδα μετά το πρώτο βάθρο στην καριέρα του Καμούι Κομπαγιάσι που προκάλεσε εγκωμιαστικά σχόλια από αρκετούς οδηγούς ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Τζένσον Μπάτον, ο οδηγός της McLaren χαρακτήρισε "ηλίθιο" τον Ιάπωνα της Sauber.

Ο Κομπαγιάσι έβγαλε εκτός αγώνα τον Μπάτον στην Κορέα με τον άλλο οδηγό της Sauber, Σέρχιο Πέρες να αποτελεί ουσιαστικά τον υπεύθυνο του συμβάντος.
"Φαίνεται πως και οι δύο οδηγοί της Sauber νομίζω πως ο πρώτος γύρος του αγώνα είναι και ο μοναδικός γύρος του. Κρίμα γιατί έχουν ένα καλό μονοθέσιο στη διάθεση τους και μπορούν να πάρουν αρκετούς βαθμούς, αρκεί να έχουν μυαλό. Δεν κατάλαβα που πήγαιναν", είπε ο Μπάτον και εξήγησε τα γεγονότα.

"Έκανα καλή εκκίνηση και προσπέρασα τον Σουμάχερ, βρισκόμουν δίπλα στον Ρόσμπεργκ όταν ο Πέρες εμφανίστηκε από το πουθενά, τρύπωσε στην εσωτερική και χτύπησε το μπροστινό μονοθέσιο. Έπρεπε να ανοίξω τη γραμμή μου και να σπρώξω τον Ρόσμπεργκ εκτός πίστας για να σταματήσω το ατύχημα, οπότε βρεθήκαμε στη διάθεση των οδηγών της Sauber. Καθυστέρησα να φρενάρω και είμαι σίγουρος πως έκανε και το ίδιο ο Νίκο. Άκουσα ένα bang στη δεξιά πλευρά και είδα τον Καμούι να φεύγει. Δεν κατάλαβα πως χτύπησε και τους δύο μας, πραγματικά ξεχωριστή κίνηση!".

Ο Μπάτον κατέληξε λέγοντας "είναι πολύ φτωχή οδήγηση αν σκεφτεί κανείς πως βρισκόμαστε στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, τη Φόρμουλα 1".

Ο Κομπαγιάσι τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα πιτ, σύμφωνα με τον Μπάτον δεν ήταν η σωστή ποινή γιατί έβγαλε δύο οδηγούς εκτός αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο οδηγός που μόνο συμπάθειες έχει στη Φόρμουλα 1, ζήτησε συγνώμη. "Αγώνας που πρεπει να ξεχαστεί. Αρχικά έκανα καλή εκκίνηση, όμως ήμασταν τέσσερα μονοθέσια το ένα δίπλα στο άλλο στην στροφή 3. Ο Νίκο στα δεξιά, ο Τζένσον και ο Σέρχιο στα αριστερά. Κάποιος χτύπησε το πίσω ελαστικό και ήταν αδύνατο να ελέγξω το μονοθέσιο, έπρεπε να φρενάρω σε κάποιο σημείο. Δεν απέφυγα το ατύχημα. Λυπάμαι αν κατέστρεψα τον αγώνα ενός άλλου οδηγού, δεν ήταν πρόθεση μου. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, δεν είχα που να πάω και έκανα λάθος".

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...