Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Formula 1: Αποσύρεται ο Σουμάχερ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αφήνει τον μαγικό κόσμο της Formula 1 στο τέλος του 2012, όπως αποκάλυψε σε δημοσιογράφους στην Σουζούκα.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε χωρίς ομάδα την επόμενη χρονιά μετά την ανακοίνωση της Mercedes ότι θα τον αντικαταστήσει το 2013 με τον Λιούις Χάμιτλον. Αν και αρχικά ακούστηκαν φήμες περί μετακίνησης και συμφωνίας με την Suaber, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στην Formula 1, τελικά ο Σουμάχερ αποφάσισε να αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Είναι η δεύτερη φορά πάντως στην καριέρα που ο 43χρονος πιλότος αποφασίζει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Η πρώτη ήταν στα τέλη του 2006 όταν βρισκόταν στη Ferrari για να αναλάβει στη συνέχεια χρέη συμβούλου στη Scuderia. Το 2009 όμως μετά θέλησε να επιστρέψει με μία αμιγώς Γερμανική ομάδα, τη Mercedes GP.

Η επάνοδός του ωστόσο δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο τα προηγούμενη έτη ενασχόλησης του με το άθλημα. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει μόλις να ανέβει μία φορά στο βάθρο των νικητών, φέτος στο GP της Ευρώπης (τερματίζοντας τρίτος) ενώ φέτος μέχρι στιγμής είναι δωδέκατος στη βαθμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...