Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φόρμουλα 1 και τέλος για Σουμάχερ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αποσύρεται οριστικά από τα μηχανοκίνητα σπορ μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τη Mercedes.

Όποιος πρόλαβε, τον Σουμάχερ είδε! Ο Μίκαελ Σουμάχερ θα εγκαταλείψει ολότελα την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν και τη λήξη της συνεργασίας του με τη Mercedes.
Την πρώτη φορά που αποχώρησε δοκίμασε την τύχη του στις μοτοσικλέτες και στο γερμανικό πρωτάθλημα Superbike. Στα 43 χρόνια του δεν θέλει να ξαναπάρει ρίσκο.
"Η Φόρμουλα 1 προσφέρει το maximum στα συναισθήματα, την ταχύτητα και την ολοκληρωμένη δουλειά. Μια άλλη μορφή αγώνων αυτοκινήτου δεν θα με κάνει να ζήσω ξανά το ίδιο. Ναι, σταματάω εδώ", δήλωσε σε συνέντευξη του κι ενώ ώρες μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, κυκλοφόρησαν φήμες περί ένταξης του στο DTM, πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται ο αδερφός του, Ραλφ.

Πρότεινε δε, αστειευόμενος, πως ενδεχομένως να ασχοληθεί με την ιππασία. Πρόσθεσε πως η γυναίκα του, Κορίνα, έχει επιλέξει το ιδανικό άλογο για τον ίδιο.

"Αισθάνομαι ανακούφιση γιατί δεν μετανιώνω για τίποτα, αισθάνομαι χαρά για όσα κατάφερα. Από εδώ και πέρα η ζωή θα μου προσφέρει νέες δυνατότητες. Ανυπομονώ. Αν κοιτάξω πως ζω, είμαι ευτυχισμένος και χαμογελάω. Είχα δύο αξιοσημείωτες καριέρες: Μια στην οποία κατέκτησα τα πάντα και μια δεύτερη όπου ανακάλυψα τι σημαίνει να χάνεις... Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου".

Όσο για το πως θέλει ο κόσμος να τον θυμάται, ο Σουμάχερ είναι σαφής: "Όλοι με χαρακτηρίζουν ως αγωνιστικό θρύλο. Προτιμώ να με θυμούνται ως ένα μαχητή, κάποιον που δεν υποχώρησε ποτέ".

Εν τω μεταξύ ένας από τους αντιπάλους του Σουμάχερ, ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο οποίος συμμετέχει στη Φόρμουλα 1 ως τηλεσχολιαστής και πρεσβευτής της Red Bull Racing, ανακοίνωσε κι αυτός την αποχώρηση του από τους αγώνες και θα αγωνιστεί στο DTM για τελευταία φορά το σαββατοκύριακο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...