Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Stern: Ανατριχιαστική η ιδέα ότι το διεθνές τζετ σετ θα προτιμά την Πάτρα από το Μόντε Κάρλο

Ως «ανατριχιαστική» περιγράφει την ιδέα το διεθνές τζε σετ να προτιμά την Πάτρα από το Μόντε Κάρλο για να δει αγώνες Formula 1, το γερμανικό περιοδικό Stern. Στο δημοσίευμα του περιοδικού χλευάζεται η πρόταση να κατασκευασθεί πίστα Formula 1 στη Χαλανδρίτσα, έξω από την Πάτρα.

Το περιοδικό, ειρωνικά, χαρακτηρίζει τα σχέδια των Ελλήνων οικονομολόγων «ιδιοφυή», υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσουν. Και αυτό γιατί, όπως τονίζει «ούτε πλούσιοι θα ταξιδέψουν για την Πάτρα, ούτε και αγωνιστικά μονοθέσια θα κυκλοφορήσουν».

«Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας, ακόμα και αν στην πίστα διεξαχθούν μόνον αγώνες ερασιτεχνών ή καρτ. Αλλά ούτε και αυτό θα συμβεί, καθώς κανείς δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη βαθιά επαρχία για να οδηγήσει λίγο καρτ», συνεχίζει το άρθρο του Stern, για να καταλήξει πως αυτή η «αδιαφορία για την πραγματικότητα», όπως τη χαρακτηρίζει «αποκαλύπτει το πραγματικό δράμα της Ελλάδας: Αντί για σχεδιασμό μιας δυναμικής οικονομίας, τα υπουργεία ονειρεύονται εύκολο πλουτισμό και ένα ατελείωτο πάρτι».

Επίσης, στο άρθρο τονίζεται πως τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για κατασκευή πίστας Formula 1 συνιστούν «χλευασμό των προσπαθειών της άλλων χωρών της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της», ενώ όπως υπογραμμίζει αποτελεί απτή απόδειξη ότι οι έλληνες πολιτικοί ζουν στο δικό τους «φαντασιακό κόσμο».

Την κατασκευή της πίστας πρέπει να συγχρηματοδοτήσει και ο ευρωπαίος φορολογούμενος, όπως και τη λειτουργία της. Και το αν μετά από μερικά χρόνια η πίστα μείνει ανενεργή, αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...