Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Max Biaggi. Δεύτερη κατά σειρά διπλή νίκη!

Δύο εντελώς διαφορετικές νίκες: η πρώτη - μία μονομαχία ανάμεσα στους βετεράνους παγκόσμιους πρωταθλητές και η δεύτερη μία ''εξαφάνιση'' με καταιγιστικό ρυθμό και στους είκοσι γύρους, έκτισε μία διαφορά ασφαλείας που κανένας δεν μπορούσε να φτάσει. Ο Max κατάφερε να οδηγεί αυτή τη στιγμή την κούρσα του  παγκόσμιου πρωταθλήματος με πλεονέκτημα 38.5 πόντων.

Μisano, 10 Ιουνίου 2012 - υπήρξαν δύο διαφορετικοί Max Biaggi σήμερα στο Misano, αλλά και οι δύο κέρδισαν στο Adriatic circuit κατά τη διάρκεια του 7ου γύρου του World SBK 2012.

Μετά τη νίκη του στον πρώτο αγώνα, στον οποίο πάλεψε με κάθε σπιθαμή του σώματος του, τους καλύτερους αναβάτες στο World SBK (παρότι ξεκινούσε από την 10η θέση του grid), ο Biaggi επέβαλε τον ρυθμό του και κατάφερε να επιβληθεί και στο δεύτερο αγώνα με το μοναδικό στυλ του, κατατροπώνοντας τους ανταγωνιστές του και παίρνοντας την πρωτιά.

Ξεκινώντας για μία ακόμη φορά από την τρίτη σειρά, ο Max αυτή τη φορά κατάφερε να κάνει τη διαφορά από τον πρώτο ακόμη γύρο. Βρέθηκε στην πέμπτη θέση αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε καταφέρει να οδηγήσει το Aprilia RSV4 στην τρίτη θέση και αφού προσπέρασε τον Rea στο δεύτερο γύρο, ακολούθησε και η σειρά του Sykes στον τρίτο.
Ο Max διεύρυνε τη διαφορά, εκτελώντας με μοναδικό τρόπο μερικές συγκλονιστικές προσπεράσεις που τον έθεσαν τελικά επικεφαλή του αγώνα, με διαφορά εφτά δευτερολέπτων από τους ανταγωνιστές του. Να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε στην ουρά τους Rea και Haslam.

Μια μεγάλη διαδρομή νίκης που σφράγισε την σημαντική ημέρα τόσο για τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή όσο και για την αγωνιστική ομάδα της Aprilia. Τώρα, στη μέση του πρωταθλήματος, ο Max ενισχύει το προβάδισμά του στη βαθμολογία με 210,5 βαθμούς. Ακολουθεί ο Rea με 172 (- 38,5 βαθμοί) ο  Sykes με 164,5 (- 46), ο Melandri με 155,5 (- 55) και ο Checa με 150,5 (- 60).

Η βαθμολογία των κατασκευαστριών Εταιρειών έχει ως εξής: 1. Ducati, 222,5 points; 2. Aprilia, 221; 3. BMW, 197; 4. Honda, 176; 5. Kawasaki, 170,5; 6. Suzuki, 56,5.
Στο τέλος της ημέρας ο Max Biaggi δεν έκρυψε την ικανοποίησή του δηλώνοντας: " Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο! Μετά την Superpole, που με ανάγκασε να ξεκινήσω από την 3η σειρά, καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να τα καταφέρουμε περίφημα στους αγώνες.

Η επιλογή του ελαστικού που έκανα, μπορεί να μην φάνταζε ιδανική αφού δεν ήταν το γρηγορότερο, όσον αφορά στους χρόνους, αλλά ήταν σίγουρα αυτό που μου έδινε τη μεγαλύτερη σιγουριά!

Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε να πάρω ρίσκα, διότι υπάρχουν λίγα σημεία στα οποία μπορείς να προσπεράσεις εδώ, αλλά στο τέλος τα κατάφερα και φεύγω από το Misano με μια φανταστική διπλή νίκη!

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά στην ομάδα μου, που πάντα δουλεύουν καλά, και θέλω να αφιερώσω την νίκη στην κοπέλα μου Eleonora και στον γιο μου Leon, ο οποίος ήταν εδώ στην πίστα για να με δει να αγωνίζομαι, για πρώτη φορά".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...