Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Η Φόρμουλα 1 στα Σχολεία

Η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την εταιρεία SETApps διοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα (λιλιπούτειων) αγώνων Φόρμουλα 1 με μοντέλα που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές και με έπαθλο ένα ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι των Αραβικών Εμιράτων!

Οι εν λόγω αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 14 Ιουνίου και πρόκειται για τους Εθνικούς Τελικούς Αγώνες του Μαθητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας «Η Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» (F1 in Schools). Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής, με τη συμμετοχή 12 ομάδων μαθητών από Ελλάδα και Κύπρο.

Για τους αγώνες αυτούς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα η αυθεντική πίστα της F1 με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα. Οι νικήτριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο στους τελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «F1 in Schools», στο Abu Dhabi στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου 2012.

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας, κ.ά. Αυτή τη στιγμή, ο διαγωνισμός τεχνολογίας «F1 στα Σχολεία», υλοποιείται σε 31 χώρες, με συμμετοχή 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών, ενώ στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες 3-6 μαθητών.

Θέμα της ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η δοκιμή μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων F1 από ξύλο balsa. Οι μαθητές έτσι μαθαίνουν με συναρπαστικό τρόπο τα θέματα της Φυσικής και των εφαρμογών της, των Νέων Τεχνολογιών, της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των Μηχανικών Κατασκευών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Οι μαθητικές κατασκευές μοντέλων F1 κινούνται με ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους περίπου 24 μέτρων, ενώ με χρήση αισθητήρων και Η/Υ μετρώνται οι χρόνοι από τη στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν τη γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο της Τεχνολογίας, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.f1inschoolsgreece.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...