Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Με «άρωμα» από WRC το Ακρόπολις

Όλη αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι και όχι μόνο θα παραβρεθεί στον Εθνικό μας αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Μαρτίου.


Την αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι θα υποδεχθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας το Ράλι Ακρόπολις. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα αναμετρηθούν για δύο ημέρες στις ελληνικές ειδικές διαδρομές, και μάλιστα σε πρωτόγνωρο σκηνικό, αφού για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ο αγώνας θα έχει και ασφάλτινο σκέλος (Σάββατο 29/3)


Το πιο μεγάλο όνομα που θα δώσει το «παρών» στoν Εθνικό μας αγώνα είναι, ο Γάλλος Μπριάν Μπουφιέ-Πανσερί, με το Citroen DS3 RRC, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες τερμάτισε 2ος στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Παράλληλα με τη συμμετοχή του στο WRC, ο Γάλλος  οδηγός ακολουθεί επιλεκτικά και  ορισμένους αγώνες του ERC. Από εκεί και πέρα η εργοστασιακή ομάδα της Peugeot, επέλεξε την Ελλάδα για την παγκόσμια πρώτη του ολοκαίνουργιου 208 Τ16 R5 στο ERC, με τον  ταλαντούχο Γκρεγκ Μπριν στο τιμόνι του. Στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, αναμενόμενα, θα  βρίσκεται η εργοστασιακή ομάδα της Skoda, αλλά και η αντίστοιχη δυναμικής Skoda Γερμανίας, ενώ τα βλέμματα των θεατών θα κλέψουν και τα αυτοκίνητα παραγωγής, όπου ανάμεσα στους 13 συμμετέχοντες θα βρεθεί και ο Ουκρανός Vitaliy Pushkar (Mitsubishi Lancer Evo X), διεκδικητής του τίτλου της σχετικής κατηγορίας.
 
Από ελληνικής πλευράς, στο πλαίσιο του ERC θα δούμε μόνο τους Γιάννη Ζούνη (Subaru Impreza WRX STI) και Χάρη Καλτσούνη (Opel Corsa S1600), ωστόσο, με δεδομένο ότι το Ράλι Ακρόπολις προσμετρά ως πρώτος και δεύτερος γύρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, η ελληνική παρουσία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...