Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Aristotle Racing Team - Παρουσίαση 4ου μονοθεσίου οχήματος, τύπου φόρμουλα

Στην παρουσίαση του 4ου μονοθεσίου οχήματος, τύπου φόρμουλα, που σχεδίασε η ομάδα του Α.Π.Θ. Aristotle Racing Team, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ. Λεωνίδα Ντζιαχρήστο και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τα μέλη της ομάδας για τις υψηλές τους επιδόσεις στο σχεδιασμό οχημάτων τύπου φόρμουλα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επικείμενη συμμετοχή τους το καλοκαίρι στους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς “Formula Student”.


«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά την παρουσίαση του νέου, πρωτοποριακού μονοθεσίου οχήματος, τύπου φόρμουλα, του τέταρτου κατά σειρά που σχεδιάζει η δημιουργική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Aristotle Racing Team. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι μια επιστημονική ομάδα νέων από την Κεντρική Μακεδονία καινοτομεί σε ένα τόσο απαιτητικό αντικείμενο και ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις συναδέλφους της από το εξωτερικό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές και στον επικεφαλής της ομάδας, επίκουρο καθηγητή Λεωνίδα Ντζιαχρήστο, καθώς με τα επιτεύγματά τους αποδεικνύουν στην πράξη ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό, που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρωτοπορεί στους νευραλγικούς τομείς της τεχνολογίας και των καινοτόμων δράσεων.

Η καινοτομία, η έρευνα και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν τους πυλώνες στους οποίους θα στηρίξουμε τη στρατηγική μας για την έξυπνη εξειδίκευση την επόμενη πενταετία, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της Μακεδονίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...