Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μπάτον: Δεν είναι άπιαστη η Mercedes!

Παρότι οι περισσότεροι πιλότοι θεωρούν ακλόνητο φαβορί τη Mercedes για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αυτή την Κυριακή, ο πολυνίκης στο Άλμπερτ Παρκ, Τζένσον Μπάτον πιστεύει πως υπό συνθήκες μπορεί να "χτυπηθεί".


Ο 34χρονος πιλότος με 247 εκκινήσεις στο ενεργητικό του είναι αυτή τη στιγμή ο πιο έμπειρος στο grid. Ταυτόχρονα ο πρωταθλητής του 2009 έχει 15 νίκες στο ενεργητικό του οι περισσότερες (3) στο Άλμπερτ Παρκ (2009, 2010, 2012). 


Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους ο Μπάτον, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης όπου Mercedes και Williams ήταν σε άλλο επίπεδο όσον αφορά στους χρόνους: «Η πίστα στο Μπαχρέιν έχει ιδιαιτερότητες είναι η πιο δύσκολη ίσως σε όλο το πρωτάθλημα όσον αφορά στην πρόσφυση. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιταχύνεις χωρίς να σπινάρεις. Εδώ η διαδρομή είναι μοναδική οπότε πιστεύω πως οι διαφορές σε χρόνους θα είναι πολύ πιο μικρές ανάμεσα στις ομάδες. Γι’ αυτό πιστεύω πως η διαφορά ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες και στις υπόλοιπες θα είναι μικρότερη. Αν δει κανείς τους χρόνους των Mercedes και Williams είναι πολύ δύσκολο να τους κερδίσουμε αν δεν έχουν κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας ή δεν κάνουν κάποιο λάθος στρατηγικής. Αν όμως προκύψει κάτι μπορούμε να τους κοντράρουμε την Κυριακή. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να τερματίσεις στους 3 πρώτους αγώνες της χρονιάς. Αν το πετύχεις θα έχεις μια καλή συγκομιδή βαθμών ακόμη κι αν δε διαθέτεις το ταχύτερο μονοθέσιο. Ως ομάδα έχουμε στόχο τη νίκη δεν ξέρω αν είναι μέσα στις δυνατότητές μας την Κυριακή αλλά δεν το αποκλείω. Οι συνθήκες θα είναι μεικτές και δεν εξαρτώνται όλα από την ταχύτητα. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα περιπλέξουν τα πράγματα στον αγώνα».


Η McLaren θα αγωνιστεί ειδικά γι’ αυτό τον αγώνα και μόνο με τα χρώματα του Mobil 1 θέλοντας να τονίσει την συμπλήρωση 20 ετών συνεχούς συνεργασίας. Η McLaren μετά την αποχώρηση της Vodafone αναζητά ακόμη κεντρικό χορηγό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...